انواع مختلفی از ژل یا فیلرهای پوستی وجود دارد که در ادامه به رایجترین آنها اشاره خواهیم کرد:
کلسیم هیدروکسی آپاتیت (Calcium Hydroxylapatite)
کلسیم هیدروکسی آپاتیت در استخوانهای انسان وجود دارد و از مواد معدنی تشکیل شده است. موارد استفادهی این ماده در ادامه ذکر شده است:
- رفع چین و چروکهای متوسط تا شدید دور لب، خط خنده و خط اخم
- پر کردن گونهها و خطوط روی صورت
- پر حجم کردن نواحی مختلف صورت
از آنجایی که هیدروکسی آپاتیت یک مادهی طبیعی است و در طی فرایند تولید آن از محصولات حیوانی استفاده نمیشود، حساسیت پوستی ایجاد نخواهد کرد و قبل از مصرف آن، نیازی به انجام تست حساسیت نخواهد بود. تزریق این ژل، ظاهری طبیعی برای صورت به وجود میآورد. همچنین این ژل در طی زمان جا به جا نخواهد شد و عوارض جانبی آن بسیار کم است. هیدروکسی آپاتیت ماندگاری بالایی دارد و اولین بار در دندانپزشکی و جراحیهای ترمیمی از آن استفاده شده است.
اسید هیالورونیک (Hyaluronic acid)
با استفاده از اسید هیالورونیک میتوان خطوط اضافی صورت را بر طرف کرده و جای زخم و جوش را به راحتی از بین برد. موارد استفادهی این ژل در ادامه آمده است:
- برطرف کردن جای جوش و زخم
- پر کردن گونه
- رفع خطوط پنجه کلاغی دور چشم
- از بین بردن خط اخم
- از بین بردن چروک دور لب
- مشخص کردن مرز دور لبها
- از بین بردن جای جوش و زخم
- رفع خطوط عمودی دور لب
- رفع خطوط پیشانی

به دنبال بهترین خدمات زیبایی و تزریق ژل هستید؟
ما با بهروزترین تجهیزات و مجربترین جراحان و پزشکان در کنار شما هستیم.برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
اسید هیالورونیک یک مادهی طبیعی است که در ماهیچهها و مایع اطراف چشم وجود دارد. همچنین این ماده در غضروف، مایع مفصلی و بافت پوست نیز یافت میشود. برای ساخت این ژل، ابتدا اسید هیالورونیک را از بدن استخراج میکنند و سپس ترکیبات آن را تغییر میدهند. این فیلر هم اکنون یکی از رایجترین ژلها برای تزریق در پوست است. نام اسید هیالورونیک احتمالاً نام آشنایی برای شما است. زیرا این ماده برای تسکین درد مفاصل افرادی که به بیماری آرتروز دچار هستند، نیز استفاده میشود.
پلی ال کیلیمید (Polyalkylimide)
پلی ال کیلیمید یک فیلر با ماندگاری متوسط است که اغلب مورد استفادهی جراحان پلاستیک قرار میگیرد. موارد استفادهی این ماده در ادامه آمده است:
- رفع افتادگی گونه و جای زخم
- پر حجم کردن لبهای باریک
- پر حجم کردن گونهها و خطوط فک
- پرکردن بافتهای از دست رفتهی صورت
پلی ال کیلیمید ساختاری بیلوژیک دارد بنابراین هیچ عارضهی جانبی برای بافتهای پوست نخواهد داشت. همچنین ترکیبات این ماده به صورتی است که در صورت تابش اشعهی X روی پوست، هیچ تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.
یک ماه بعد از تزریق این ژل، یک لایهی نازک کلاژن، به آرامی اطراف آن شکل خواهد گرفت و به مرور ژل تزریق شده را به طور کامل احاطه خواهد کرد. در طی یک جلسهی درمان میتوان حجم زیادی از ژل تزریق شود و در صورت نیاز میتوان آن را پوست خارج کرد.
پلی لاکتیک اسید (Polylactic Acid)
پلی لاکتیک اسید یک ژل با ترکیباتی مصنوعی است که تزریق آن موجب تولید کلاژن در پوست خواهد شد. به همین دلیل این فیلر به عنوان محرک نیز شناخته میشود. این مادهی غیرسمی و سازگار با طبیعت برای رفع مشکلات پوستی داوطلبان بالای 40 سال و همچنین رفع نواقص نیمهی پایینی صورت استفاده میشود. موارد استفادهی این ماده در ادامه آمده است:
- رفع خط خنده
- پر حجم کردن لبها
- پر حجم کردن گونهها
از آنجاییکه این ژل ماندگاری دائم ندارد، جلسات درمان باید هر چند وقت یکبار تکرار شوند.
از آنجاییکه ترکیبات این ماده با دیگر فیلرها متفاوت است، بنابراین نتایجی سریع ایجاد نخواهد کرد. پلی اکتیک اسید باعث تحریک رشد کلاژن در بدن میشود بهطوریکه نتایج دلخواه در حدود 3 ماه بعد از تزریق ژل در مجموعه تخصصی پزشکی رخ آرا، ظاهر خواهد شد. با هر بار تزریق فیلر، رشد کلاژن بیشتر شده و در طی 4 تا 6 هفته پس از درمان، نتایج نهایی روی صورت بهوجود میآید. از آنجاییکه این ژل ماندگاری دائم ندارد، جلسات درمان باید هر چند وقت یکبار تکرار شوند.
پلی متیل متاکریلات (PMMA)
PMMA که با عنوان ژل نیمه دائمی نیز شناخته میشود اغلب برای رفع چین و چروکهای متوسط و عمیق پوست و پر حجم کردن گونهها به کار میرود. همچنین از این فیلر میتوان برای پر کردن جای زخم و پر حجم کردن لبهای باریک نیز استفاده کرد.
از آنجایی که برای رفع چین و چروکهای پوست ژلهایی با ماندگاری دائمی وجود دارند، اغلب از PMMA برای تحریک رشد کلاژن استفاده میشود. در طی درمان، جراح مقداری از PMMA را در جلسه اول استفاده کرده و مقادیر دیگر را در صورت نیاز در جلسات بعد استفاده خواهد کرد.
از معایب تزریق این ژل میتوان به تعداد جلسات اضافی مورد نیاز برای پر حجم کردن صورت اشاره کرد. همچنین زمان سه ماههی مورد نیاز برای ظاهر شدن نتایج، از دیگر معایب این روش است. برای جلوگیری از هر گونه نتایج نامطلوب دکتر مورد نظر شما باید با تکنیکهای مناسب تزریق ژل آشنا باشد.
فیلرهای پوستی از لحاظ ترکیب شیمیایی، میزان ماندگاری و درجهی نَرمی با یکدیگر متفاوت هستند. به عنوان مثال، ژلهای نرمتر برای پر حجم کردن لبها استفاده میشوند، اما ژلهای سختتر برای اصلاح خط فک به کار میروند. البته نوع فیلر و میزان مورد نیاز برای صورت، توسط دکتر تعیین خواهد شد. باید اشاره کنیم که برای اکثر داوطلبان ژلهایی با ترکیبات یکسان استفاده میشود. این محصولات خطرات و عوارض جانبی کمی دارند.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!