خال معمولی یک ضایعه خوش خیم است و تنها تعداد بسیار کمی از آنها بدخیم میشوند. اما خالهای غیرمعمولی با گذشت زمان میتوانند به نوعی سرطان پوست به نام ملانوما تبدیل شوند. خالهای معمولی ممکن است صاف یا برجسته باشند و یا ممکن است در ابتدا مسطح باشند و به مرور زمان برجسته شوند. اما در حالت طبیعی حتی سطح خالهای برجسته هم صاف است. خالهای معمولی گرد یا بیضی شکل هستند و اندازهی کوچکی دارند (کوچکتر از ته یک مداد). بیشتر این خالها در اوایل بلوغ و جوانی شکل میگیرند و تشکیل خال طبیعی در افراد بالغ غیرمعمول است.
خالها علائم کوچکی هستند که میتوانند در هر جایی از پوست ظاهر شوند. معمولاً رنگ آنها قهوهای است و ممکن است به صورت تکی یا گروهی روی پوست یافت شوند. با این حال امکان دارد خالها به رنگ آبی تیره، سیاه و مایل به صورتی نیز باشند. همچنین خالها میتوانند صاف و هموار، برآمده و یا منحنی شکل باشند و در رنگهای متنوعی ظاهر شوند. آنها میتوانند نشانههای شخصی و جذاب باشند. همچنین میتوانند هم از نظر فیزیکی و هم از نظر زیباییشناختی مایه آزار و اذیت باشند؛ مانند برآمدگی آنها، اصطکاک پیدا کردن آنها با لباسها یا وجودشان در مناطق نامطلوبی مانند صورت.
خالها بسیار شایع هستند. در حقیقت هرکسی حداقل در محلی از بدن خود خال دارد. محققان بر این باورند که خالهایی که فرد دارد قبل از اینکه حتی متولد شود، مشخص و معین هستند. در طول بیست سال اول زندگی، خالها شروع به ظاهر شدن میکنند. تغییر در سطح هورمونها در مراحل مختلف زندگی مانند دوران بلوغ و بارداری میتواند باعث ظهور و تغییر خالها مانند بزرگتر شدن و تیرهتر شدن آنها، شود.
اگر شما هم جز افرادی هستید که از وجود خالها روی پوستتان رنج میبرید و تا کنون راهحلی برای آن نیافتهاید، به منظور کسب اطلاعات بیشتر و مطرح نمودن سوالات خود در خصوص درمان و از بین بردن خالهایتان با انواع روشهای درمانی یا رزرو وقت در مجموعه تخصصی پزشکی رخ آرا میتوانید با شمارههای ۰۲۱۲۶۶۰۱۹۰۰ – ۰۲۱۲۶۶۰۲۹۰۰ تماس حاصل فرمایید.
علت ایجاد خالها
محققان معتقدند که تعداد خالها در بدن افراد توسط ژنتیک تعیین میشود. با این حال هیچکس مطمئن نیست که چه عاملی باعث بروز و ظهور آنها میشود. علاوه بر این هیچ روش شناختهشدهای برای جلوگیری از ظهور خالها وجود ندارد، با این حال بسیاری بر این باورند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث گسترش خالها میشود. خالها بهندرت سرطانی هستند؛ اما اگر شما خالی دارید که به طور ناگهانی تغییر میکند و یا ظاهری غیرمعمول دارد، توصیه میشود برای معاینه آن نزد پزشک متخصص بروید.
کاندیدای مناسب برای برداشت خال با لیزر
بسیاری از زنان و مردان خالهایی دارند که برای درمان با لیزر گزینههای مناسبی هستند. در طی فرآیند برداشتن خال با لیزر ابتدا با دقت خالهای شما معاینه میشود تا از خوشخیم و غیرسرطانی بودن آنها اطمینان حاصل شود. خوشبختانه اکثر خالها خوشخیم هستند و میتوانند با خیال راحت برداشتن خال با لیزر را انجام داد. انواع دیگر برآمدگیهای روی پوست مانند چربیهای نابههنجار که به پوست حالت برآمدگی میدهند، نیز میتوانند با روش لیزر درمان شوند.
مزایا و معایب برداشتن خال با استفاده از لیزر
مزایا
اولین مزیت برداشتن خال صورت با روش لیزر این است که این روش غیرتهاجمی است. در این روش درمان خال صورت ابتلا به عفونت بهطور چشمگیری کاهش مییابد، زیرا هیچگونه عمل برش یا سوزاندنی در پوست انجام نمیشود.
لیزرها قادرند برای از بین بردن خال در مناطقی از بدن مانند صورت و یا بینی که ممکن است درمان آنها با روشهای دیگر سخت باشد، نیز مورداستفاده قرار گیرند.
معایب
یکی از معایب اصلی برداشتن خال با روش لیزر این است که لیزر نمیتواند به عمق پوست دست یابد؛ بنابراین تنها قادر است خالهای سطحی و صاف را درمان کند. خالهایی که ریشههای عمیق دارند نمیتوانند به طور مؤثر با روش لیزر برداشته شوند.
نقطه ضعف دیگر این است که لیزر برای از بین بردن خال صورت ، خال را تخریب میکند. افرادی که استفاده از این روش را مدنظر دارند، قبل از اینکه تحت درمان قرار گیرند، باید ابتدا یک آزمایش سرطان بدهند.
عوارض برداشتن خال چیست؟
بعد از برداشتن خال ممکن است عوارضی ایجاد شود که بسته به نوع و روش برداشت متفاوت است؛ ولی اغلب بعد از گذشت چند هفته بهبود مییابد.
- قرمزی جای خال: معمولاً بعد از جراحی یا لیزر ایجاد میشود و به مرور زمان از بین میرود.
- اسکار (جوشگاه یا رد): احتمال باقی ماندن اسکار بعد از عمل خال، بستگی به مهارت پزشک و نوع ترمیم پوست بیمار دارد. البته خالهای بزرگتر امکان بیشتری برای ایجاد رد دارند و نیز خالهایی که روی نواحی برجستهی گونهها وجود دارند. همچنین در خالهای گردن، قفسهی سینه و اندام احتمال ایجاد گوشت اضافی در محل برداشت خال وجود دارد. نتیجهی برداشتن خال در نواحی مقعر صورت مثل بناگوش و خط خنده بسیار عالیست و در خیلی موارد هیچ ردی به جا نمیگذارد.
- تیرگی جای خال: در بعضی پوستها، به خصوص نوع تیرهتر امکان دارد جای خال کمی تیره شود که آن هم طی چند هفته تا چند ماه از بین میرود.
آیا برداشتن خال با لیزر صدمه یا آسیبی به بیمار وارد میکند؟
بسیاری از مشتریان این روش را بدون درد توصیف میکنند. در برخی موارد ممکن است مقدار کمی بیحس کننده موضعی استفاده شود، با این حال بسیاری از خالها میتوانند به راحتی و بدون بیحسی برداشته شوند. بیماران درمان شده احساس خود را مانند یک سوزش خفیف و یا احساس گرما هنگام برداشتن خال با لیزر توصیف کردهاند. در این روش در صورتی که ناراحتی وجود داشته باشد، آن ناراحتی حداقل و کوتاه است.
آیا خالها برمیگردند؟
گرچه متخصصان پوست ادعا میکنند که برداشتن خالها برای همیشه ما را از شر آنها راحت میکند اما محققان نظر دیگری دارند. آنها میگویند اغلب خالهای پوستی چند سال بعد از درمانهای لیزری دوباره برمیگردند و در پوست ما جایی برای خود باز میکنند. البته برگشتن خالها اتفاقی نیست که درست چند ماه بعد از برداشتن آنها بیفتد اما تنها در برخی موارد با گذشت حدود یک دهه از برداشتن خالها امکان ظاهرشدن دوباره آنها هم وجود دارد. همانطور که گفتهشد، تنها لکههای سطحی که شبیه خال هستند را میتوان به کمک لیزر برداشت اما خالهای عمیق را تنها با جراحی باید از بین برد و اگر این جراحی بهدرستی انجام شود، احتمال برگشت خال هم زیاد نیست اما در مورد حذف لیزری خالها نمیتوان چنین حکمی را صادر کرد.
روش برداشتن خال با لیزر چگونه است؟
گاهی اوقات خالها با استفاده از بیحس کنندههای پوستی، قیچی و چاقوی جراحی برداشته میشوند. در این روش برداشتن خال صورت مدت زمان بهبودی طولانی است و منجر به باقی ماندن جای زخم در محل خال میشود. در موارد دیگر که قرار است از بین بردن خال های صورت به طور کامل انجام شود، لازم است که لایهی ضخیمی از پوست برداشته شود. این کار میتواند منجر به باقی ماندن جای زخم بسیار قابلتوجهی شود و حتی ممکن است این جای زخم نازک شود و ترک بردارد. یک جایگزین مطلوبتر که منجر به جای زخم نمیشود و به مراتب درد کمتری دارد، روش استفاده از لیزر است.
برداشتن خال با لیزر سادهترین روش برای خلاص شدن از شر خالهای دردسرساز است. در اکثر موارد برداشتن خال با لیزر ، نیازی به بیحسی نیست. برخی بیماران در هنگامی که پالسهای لیزر به پوست آنها برخورد میکند در آن ناحیه احساس سوزن سوزن شدن یا احساسی شبیه اینکه یک کش لاستیکی به آنها برخورد کند، دارند.
به منظور از بین بردن خال ، لیزر عروق خونی را میبندد و بافتی که از بین رفته است را تبخیر میکند؛ بنابراین نیازی به بریدن پوست یا استفاده از بخیه نیست. علاوه بر این در روش لیزر احتمال باقی ماندن جای زخم خیلی کمتر از روشهای دیگر است.
بعد از اینکه عمل جراحی با لیزر و از بین بردن خال تمام شد، در محل خال یک حالت پوسته پوسته شدن شکل میگیرد. این حالت معمولاً حدود دو هفته طول میکشد و بعد از آن خوب میشود. در این زمان، ممکن است یک قرمزی کمی در محل پوسته پوسته شده به وجود آید. این قرمزی نیز خود به خود از بین میرود. مراکز درمانی با خرید دستگاه لیزر پوست متنوع به صورت سفارشی، بسته به محل و جنس و ظاهر پوست و مو آن ناحیه، لیزر مناسب را انتخاب میکنند که با پوست و موی آن ناحیه سازگار باشد و بتوان به بهترین نتایج ممکن رسید
بعد از برداشتن خال با استفاده از لیزر چه انتظاراتی باید داشت؟
در ناحیه تحت درمان حالت پوسته پوسته شدن یا جای زخم ایجاد میشود که برای حدود یک تا دو هفته ادامه خواهد داشت. پس از بهبود کامل، ممکن است ناحیه درمان شده برای چند هفته تا چند ماه کمی صورتی رنگ باشد که با گذشت زمان محو خواهد شد. پوست ناحیه درمان شده صافتر خواهد بود و به طور کلی با رنگ طبیعی پوست همسانتر به نظر میرسد. دستورالعملی برای تمیز و سالم نگه داشتن ناحیه درمان شده به بیمار ارائه داده میشود. اکثر خالهای کوچک میتوانند تنها با یک جلسه جراحی برداشتن خال از بین بروند، اما بسته به اندازه خال و عمق رنگدانههای آن، ممکن است جلسات درمانی متعددی نیاز باشد.
چه مناطقی از پوست را میتوان با این روش درمان کرد؟
روش درمان خال صورت با استفاده از لیزر تقریباً در هر نقطه از بدن میتواند انجام شود. ابتدا پزشک خال را معاینه میکند و سپس یک برنامه درمانی مؤثر و بیخطر برای بیمار تجویز میکند.
آیا نتایج این روش دائمی هستند؟
خالها معمولاً بعد از درمان، رشد مجدد ندارند. اگرچه پزشکان در تلاش هستند که احتمال باقی ماندن اثر خال را به حداقل برسانند، با این حال قسمتی از بافت خال یا ضایعه موجود ممکن است باقی بماند. در این صورت ممکن است برخی خالها رشد مجدد داشته باشند؛ اگر چنین شد برای معاینه خال و در نظر گرفتن یک جلسه درمانی دیگر بدون هزینه برداشتن خال با لیزر با ما تماس بگیرید.
هزینه برداشتن خال با لیزر چقدر است؟
هزینه برداشتن خال با استفاده از لیزر بسته به پزشک، شهری که شما در آن زندگی میکنید و اندازه و تعداد خالی که میخواهید بردارید، متفاوت است. به خاطر داشته باشید که برخی از روشها ممکن است به بیش از یک جلسه درمان نیاز داشته باشد. قبل از اینکه برای برداشتن خالهایتان اقدام کنید، مطمئن شوید که پزشک خال را معاینه کرده و تعداد جلسات درمانی موردنیاز را برآورد کرده است. علاوه بر این، از پزشک بخواهید که تصاویر قبل و بعد از برداشتن خال را به شما نشان دهد، با این کار شما میتوانید کیفیت کار پزشک را ارزیابی کنید. همچنین پزشک برآوردی از هزینه برداشتن خال با لیزر برای شما انجام خواهد داد.
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۹
سلام در روش ار اف تا چه زمانی جای برداشت خال ملتهب هست من بعد از گذشت یه هفته همچنان التهاب دارم طبیعی هست؟
دی ۱۱, ۱۳۹۷
سلام خسته نباشید آیا هرنوع برداشت خال از روی گردن گوشت اضافی میدهد ؟آیا امکان دارد گوشت ندهد؟ اگر داد باید چکار کرد؟