طبیعی است که بسیاری افراد پس از دیدن ریزش تکهای موهای خود سریعاً به دکتر مراجعه کرده و میخواهند عمل کاشت مو را انجام دهند. بسیاری آقایان در طی دهه دوم زندگی خود یعنی 20 الی 30 سالگی موهایشان را از دست میدهند. اما ممکن است کاشت مو در این سنین باعث شود که ظاهر موهایتان از قبل بدتر شود. امروزه بسیاری از متخصصان درباره سن افراد برای کاشت مو صحبت میکنند تا داوطلبان بتوانند آگاهانه در این مسیر گام بردارند.
نحوه انجام کاشت مو
پیش از اینکه در مورد سن مناسب برای کاشت مو صحبت کنیم، باید با نحوه انجام این درمان آشنا شوید. متخصصان کاشت مو نمیتوانند به راحتی موهای افراد دیگر را برداشته و بر روی سر شما بکارند. در عمل کاشت مو به روش FUT دکتر بخشی نوار مانند از پوست پشت سر که حاوی فولیکولهای مو است را برداشته و پس از تهیه گرافتهای مورد نظر آنها را در ناحیه طاس سر میکارد. در این روش از موهای خودتان استفاده شده و نتایج درمان کاملاً طبیعی خواهد بود.
موهای پشت سر نسبت به هورمونهایی که باعث نازک شدن و ریزش موها میشوند مقاومت بیشتری دارند، به همین دلیل از این فولیکولها در عمل کاشت مو استفاده میشود.
سن مناسب برای کاشت مو
خب شاید بپرسید که سن چه ارتباطی با عمل کاشت مو دارد. در واقع سن عامل بسیار مهمی برای انجام این درمان است. زمانی که در سنین 20 الی 30 سالگی قرار دارید تشخیص اینکه الگوسی طاسی شما در آینده چگونه خواهد شد سخت است. ممکن است دکتر فولیکولهای موی مقاومی را در ناحیه خط مو در جلوی سر بکارد اما ممکن است به مرور زمان موهای موجود در پشت خط موها شروع به عقبنشینی و ریزش کنند. به همین دلیل نواحی که کاشت مو در آنها صورت گرفته جلوه خوبی دارند اما موهای دیگر نواحی دچار ریزش شده و همین باعث نامطلوب شدن ظاهر موهای شما خواهد شد. اگر در سنین خیلی کم عمل کاشت مو در ناحیه تاج سر را انجام دهید در آینده موهای این ناحیه مثل یک جزیره میشود! یعنی تاج سر مو دارد اما اطراف آن و کنارههای سر خالی خواهد شد؛ در نتیجه موها ظاهری غیرطبیعی پیدا میکنند.
از آن بدتر اینکه اصلاح نواحی که قبلاً کاشت مو در آنها انجام شده بسیار سخت خواهد بود. به همین دلیل به داوطلبان این درمان توصیه میکنیم که تا 30 سالگی صبر کنند. متخصصان در این سن بهتر میتوانند الگوی طاسی فرد را مشخص کنند، بنابراین نتایج درمان هم بهتر و طبیعیتر خواهد شد.
نکته دیگر اینکه موهای ناحیه اهداء (ناحیه برداشت مو) بینهایت نیست. برای مثال ممکن است کاشت مو در 18 سالگی باعث شود که در آینده نتوانید دوباره عملی موفقیتآمیز داشته باشید. فرض کنید که در این سن کم این درمان را انجام دهید و موهایتان دوباره دچار ریزش شده و یا طاس شوید، در این نقطه دیگر نمیتوانید برای پُر کردن موهای خود عملهای متعدد کاشت مو را انجام دهید.
نازک شدن و کم پُشت شدن موها یک فرآیند کاملاً طبیعی است و نباید باعث خجالت شما شود.
به خاطر داشته باشید که بسته به سن خود باید انتظاراتی واقعبینانه نسبت به این درمان داشته باشید. نباید انتظار داشته باشید که موهایتان مثل روزهای دبیرستان شود! با بالا رفتن سن تراکم موها کمتر میشود. اگر به اطرافیان خود نگاه کنید متوجه خواهید شد که آنها هم دچار الگوهای ریزش موی یکسان یا مشابه هستند. شما تنها نیستید. نازک شدن و کم پُشت شدن موها یک فرآیند کاملاً طبیعی است و نباید باعث خجالت شما شود.
به محض اینکه متوجه ریزش موهای خود شدید بهتر است که به یک متخصص مجرب مراجعه کرده و جلسه مشاورهای را با او داشته باشید. دکتر در این جلسه وضعیت موها و پوست سر شما را بررسی کرده و بهترین گزینههای درمانی را به شما پیشنهاد خواهد کرد. ممکن است اصلاً نیازی به کاشت مو نداشته باشید و با درمانهای دارویی بتوان جلوی ریزش مو را گرفته و یا موها را تقویت کرد. اقدام سریع برای درمان طاسی بسیار مهم است.
کاشت مو در 20 سالگی
هیچ محدودیت سنی برای انجام اولین عمل کاشت مو وجود ندارد اما باید بدانید که امکان برداشت مو از ناحیه اهداء (پشت یا کنار سر) در طول زندگی محدود است. بعلاوه زمانی که کمتر از 30 سال سن دارید، ریزش مو بسیار سریع اتفاق میافتد که دلیل آن افزایش سطح برخی هورمونها در خون است. الگوی ریزش مو در سنین 50 سالگی به بعد کاملاً پایدار میشود چون سطح تستوسترون به طور قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
تستوسترون علت اصلی ریزش موها است. تولید این هورمون در سنین 20 الی 30 سالگی در اوج خود قرار دارد و پس از 30 سالگی رو به کاهش میرود. بر اساس مقالهای که اخیراً در مجله “غدد داخلی و متابولیسم” منتشر شده، امروزه هورمون تستوسترون در آقایان نسبت به 10 سال پیش کمتر شده است که این امر بسیار بر روی ریزش مو تاثیر دارد.
این درمان حتماً باید توسط متخصصی ماهر و با تجربه انجام شود تا بتوانید با اطمینان خود را به دست او سپرده و به نتایج مطلوبی دست پیدا کنید.
کاشت مو در سن 20 سالگی باعث میشود که همیشه خطر نیاز به انجام درمانهای اصلاحی وجود داشته باشد. ممکن است در آینده دوباره بخواهید تراکم موهای خود را بیشتر کرده و نیاز پیدا کنید که فواصل خالی بین موهای خود را پُر نمایید. این فواصل خالی در افرادی که جوانتر هستند به سرعت زیاد میشوند. توجه داشته باشید که این درمان حتماً باید توسط متخصصی ماهر و با تجربه انجام شود تا بتوانید با اطمینان خود را به دست او سپرده و به نتایج مطلوبی دست پیدا کنید. کاشت مو فقط یک درمان زیبایی نیست بلکه یک وضعیت پزشکی به شمار میرود و داوطلب باید برای دستیابی به نتایج دلخواه خود ابتدا تحت نظارت و بررسی متخصص قرار گرفته و پس از تشخیص برای انجام کاشت مو باید کاملاً از دستورالعملهای دکتر پیروی کند.
داوطلب باید برای کمک به تشخیص دکتر ابتدا به تریکولوژیست مراجعه کرده و آزمایش خون و آزمایشهای تشخیصی دیگر را انجام دهد. هدف ما دستیابی به نتایج طبیعی و بلند مدت است و نمیخواهیم بیمار پس از 5، 10 یا 15 سال با مشکل مواجه شود.
امروزه بسیاری از افراد جوان به ما مراجعه میکنند و میخواهد که عمل کاشت مو را انجام دهند. سن یکی از عواملی است که برای انجام این درمان مد نظر قرار داده میشود. نمیتوان به دلیل جوان بودن یک فرد این عمل را برای او انجام نداد یا برای اینکه فردی به اندازه کافی مسن است عمل کاشت مو را برایش انجام داد. اخیراً مراجعه کنندهای داشتیم که 20 سال سن داشت. او با والدین خود به ما مراجعه کرده بود تا عقبنشینی موهای خود را درمان کند. او درست مانند بسیاری دیگر از افراد ابتدا آنلاین تحقیق کرده بود، سپس داروهایی را مصرف کرده بود و نهایتاً به فکر انجام عمل کاشت مو رسیده بود؛ به همین دلیل به کلینیکهای متعددی مراجعه کرده بود اما آنها او را رد کرده و به دلیل سنش واجد شرایط انجام کاشت مو ندانسته بودند. او درک خوبی از مزایا و معایب این درمان در بلند مدت و محدودیتهای آن در این سن داشت. بر همین اساس آزمایشها و بررسیهای لازم بر روی او انجام شد و پس از اینکه مشخص شد کاندیدای خوبی برای کاشت مو میباشد این درمان را برای او انجام دادیم.

به دنبال بهترین خدمات زیبایی و کاشت مو هستید؟
ما با بهروزترین تجهیزات و مجربترین جراحان و پزشکان در کنار شما هستیم.برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
سن فقط یکی از عواملی است که برای عمل کاشت مو مد نظر قرار میگیرد. ویژگیها و شرایط هر فرد باید مستقلاً تحت بررسی قرار بگیرد. همچنین پتانسیل و جنبه روانی هر فرد و گزینههای درمانی متفاوت برای او باید به دقت بررسی شود. ما در این درمان درست مثل هر درمان دیگری وظیفه داریم که آگاهیها لازم را به داوطلب بدهیم تا نهایتاً بتواند تصمیمی قاطع و درست بگیرد. البته که اگر زیر یک سن خاصی باشید این درمان را برایتان انجام نمیدهیم. کلینیک ما عمل کاشت مو را برای افراد بالای 18 سال انجام میدهد، پس قطعاً محدودیت سنی وجود دارد.
طاسی یا عقبنشینی موها میتواند در هر سنی یا در هر مرحلهای از زندگی رخ دهد. اما این عارضه در آقایان معمولاً در سن 33 سالگی بروز پیدا میکند. البته برخی افراد در اوایل دهه دوم زندگی خود دچار ریزش مو میشوند. یکی از بهترین درمانها برای طاسی، کاشت مو به روش FUE است. حدود یک سوم آقایان اذعان دارند که ریزش مو یکی از منابع اصلی است که باعث از بین رفتن اعتماد به نفسشان میشود. بالای 50% آقایانی که بین 24 الی 34 سال هستند معتقدند که موهایشان عقبنشینی داشته و حدود 40% ار آقایان جوان اظهار کردند که دوست دارند عمل کاشت مو را انجام دهند.
یکی از سوالات متداولی که از ما پرسیده میشود این است که چه سنی برای کاشت مو مناسب است؟ آیا من برای کاشت مو خیلی جوان یا پیر نیستم؟ اما پاسخ به این سوال میتواند کمی پیچیده باشد. اما در یک نگاه میتوان گفت اگر فردی واجد شرایط انجام عمل کاشت مو باشد، دیگر سن همیشه عامل تعیین کنندهای نخواهد بود.
آیا سن حداقلی یا حداکثری برای انجام عمل کاشت مو وجود دارد؟
یکی از بهترین سنین کاشت مو در 25 سالگی است، زیرا در این سن میتوان الگوی ریزش مو را به خوبی مشخص کرد. پیش از سن 25 سالگی بسیار سخت است که بتوان در مورد چگونگی عقبنشینی موها نظر داد. هیچ محدودیت سنی برای انجام عمل کاشت مو در افراد بالای 25 سال وجود ندارد؛ افرادی که 25 سال یا بیشتر سن دارند میتوانند کاشت مو به روش FUE را انجام دهند.
تا زمانی که ناحیه اهداء (ناحیه برداشت موها) در وضعیت خوبی باشد و بتوان فولیکولهای سالم مو را از آنجا استخراج کرد، میتوان عمل کاشت مو را انجام داد. پس با این توضیحات میتوان کاشت مو در سن بالا را هم انجام داد.
دلیل ریزش مو چیست؟
عمدتاً کچلی، ریزش مو و طاسی به دلیل حساسیت به دی هیدروتستوسترون یا DHT رخ میدهد. DHT یکی از محصولات فرعی تستوسترون است و به همین دلیل هم هست که آقایان بیشتر دچار عقبنشینی موها میشوند. تولید DHT در دوران بلوغ آغاز میشود که به فرآیند آن “کوچکسازی” میگویند. این فرآیند میتواند باعث جلوگیری از رشد برخی فولیکولهای مو شود. این امر باعث نازک شدن موها و در نهایت ریزش و عقبنشینی آنها میگردد.
کاشت مو به روش FUE
استخراج واحد فولیکولار (FUE) تکنیکی است که در آن فولیکولهای مو به صورت تک به تک از ناحیه پشت سر برداشته میشوند. سپس این فولیکولهای برداشته شده از سر در ناحیهای که دچار طاسی است کاشته میشوند. به همین دلیل است که سن همیشه عامل تعیین کننده برای انجام کاشت مو به روش FUE نمیباشد. تا زمانی که فولیکولهای موی کافی و سالم برای برداشت داشته باشید میتوانید عمل کاشت مو را انجام دهید.
بهترین سن کاشت مو
آیا کاشت مو در 20 سالگی یا 70 سالگی امکانپذیر است؟ افراد این سنین برای انجام عمل کاشت مو خیلی جوان یا پیر نیستند؟ آلوپسی مشکلی است که افراد سنین مختلف به آن مبتلا میشوند و به همین دلیل هم افراد سنین مختلف مخاطب درمان کاشت مو میباشند. البته که کاشت مو یک سن میانگین دارد که بسیار برای انجام این درمان مطلوب است، اما همواره افراد خیلی جوان یا پیری هستند که متقاضی انجام این درمان میباشند. ابتدا باید بدانید که همه افراد کاندیدای خوبی برای انجام عمل کاشت مو نیستند. دکتر در جلسه مشاوره ارزیابیهای لازم را به عمل آورده و مشخص میکند که آیا کاندیدای خوبی برای انجام این عمل هستید یا خیر. ملاحظاتی که باید در نظر بگیرید عبارتند از:
- سطح مورد نظر برای کاشت مو
- تعداد فولیکولهایی که در هر واحد فولیکولار وجود دارد
- نژاد و جنسیت داوطلب
- تراکم موها
- ویژگیهای ناحیه اهداء
- سلامت عمومی فردی که میخواهد کاشت مو را انجام دهد
بر اساس موارد بالا میتوان مشخص کرد که آیا فردی کاندیدای خوبی برای انجام این درمان هست و آیا نتایج درمان موفقیتآمیز خواهد بود یا خیر. کاشت مو یک عمل زیبایی است پس اگر از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشید، تراکم موی خوبی داشته باشید و موهای ناحیه اهداء سالم و قوی باشند، هیچ محدودیت سنی برای این درمان وجود ندارد. بنابراین میتوانید فارغ از مساله سن به نتایج خوبی دست پیدا کنید.
گرچه برخی دکترها ترجیح میدهند که عمل کاشت مو را برای افراد بین 30 الی 40 سال انجام دهند که این تصمیم به نوبه خود کاملاً طبیعی است. این بازه سنی بازهای است که بیشتر آقایان نگران این مشکل هستند. یکی از علل انتخاب این بازه سنی این است که دکتر برای موفقیتآمیز بودن کاشت مو عوامل مختلفی را در نظر میگیرد که وضعیت ناحیه کاشت یکی از آن عوامل است.

به دنبال بهترین خدمات زیبایی و کاشت مو هستید؟
ما با بهروزترین تجهیزات و مجربترین جراحان و پزشکان در کنار شما هستیم.برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
اگر موهای ناحیه اهداء تحت تاثیر هورمون DHT باشند، به مرور زمان میریزند. بنابراین اگر فردی دارای این هورمون فعال باشد ممکن است پس از کاشت مو، دوباره دچار ریزش مو شود. ما باید از وضعیت خودمان آگاه باشیم. ممکن است آلوپسی در سنین بالاتر بسیار ناپایدار باشد، بنابراین ابتدا باید درمانی را برای پایدار ساختن آن انجام دهید، در غیر این صورت به نتایج خوبی از کاشت مو دست پیدا نخواهید کرد.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!