رستیلن (Restylane) نوعی فیلر ساخته شده از اسید هیالورونیک است که برای هموار کردن و کاهش چین و چروکها و برجستهسازی گونهها و لبها مورد استفاده قرار میگیرد. اسید هیالورونیک به طور طبیعی در بدن و به خصوص در بافتهای پیوندی وجود دارد. تزریق ژل رستیلن اغلب برای گونهها، لبها، خط خنده (خطوط میان بینی و لب) و اطراف دهان انجام میشود. تزریق ژل رستیلن فرآیندی غیرجراحی را در اختیار شما قرار میدهند که به واسطه آنها میتوانید جوانسازی پوست خود را لمس کنید و از شر این خطوط ریز که باعث بالا رفتن سن شما میشوند خلاص شوید.
ایمنی تزریق ژل رستیلن
- رستیلن در سال 2003 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مورد تایید قرار گرفته است.
- تزریق رستیلن برای افراد زیر 21 سال مجاز نیست.
- عوارض جانبی متداول رستیلن شامل ورم، کبودی، درد و خارش در محل تزریق و سردرد میباشد.
سهولت تزریق ژل رستیلن
تزریق رستیلن در مطب دکتر و تحت بیحسی موضعی صورت میگیرد فرآیند تزریق رستیلن کمتر از یک ساعت زمان میبرد و پس از اتمام درمان بلافاصله میتوانید به خانه باز گردید. دوره نقاهت آن کمتر از یک روز است پس فوراً میتوانید به سر کار خود باز گردید.
تاثیر تزریق ژل رستیلن
اکثر افراد پس از تزریق رستیلن نتایج آن را بلافاصله مشاهده میکنند زیرا حجمی که زیر پوست ایجاد شده موجب هموار شدن چین و چروکها میگردد. تاثیر کامل رستیلن را میتوان در یک یا دو هفته دید.
تزریق ژل رستیلن چیست؟
رستیلن برندی از یک فیلر مبتنی بر اسید هیالورونیک است که جهت کاهش و هموار کردن چین و چروکها از آن استفاده میشود. میتوان از انواع مختلف رستیلن برای اهداف مختلف بهره برد، مانند:
- برجستهسازی لب
- برجستهسازی چانه
- برجستهسازی گونه
- هموار کردن خط اخم
- هموار کردن خط خنده
- کاهش سیاهی زیر چشم
اسید هیالورونیک به طور طبیعی در بافت پیوندی پوست تولید میشود، بنابراین از این ماده در داروهای زیبایی زیاد استفاده میشود. تقریباً هر کسی میتواند تزریق رستیلن را انجام دهد چون روند انجام آن ساده بوده و دوره نقاهت آن بسیار کوتاه است.
افراد زیر باید از تزریق ژل رستیلن اجتناب کنند:
- افرادی که به پروتئین باکتریایی آلرژی دارند
- بیمارانی که سیستم ایمنی بدنشان مشکل دارد
- افرادی که از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند
- خانمهای باردار یا شیرده
- افراد زیر 21 سال
نحوه عملکرد تزریق ژل رستیلن
تزریق رستیلن به جاهایی که دچار فقدان کلاژن هستند موجب ایجاد حجم در زیر پوست میشود. این کار باعث هموار شدن و حجیم شدن پوست میگردد. اسید هیالورونیک موجود در رستیلن به پوست چسبیده و آب موجود در آن به پوست حجم میدهد. خود اسید هیالورونیک نیز موجب جذب آب بیشتر میشود و این امر باعث حفظ حجم کسب شده است.
روند تزریق ژل رستیلن
تزریق رستیلن یک درمان زیبایی نسبتاً ساده است. میتوان تزریق رستیلن را در همان مطب دکتر انجام داد و هیچ نیازی به ایجاد برش ندارد. تزریق رستیلن معمولاً با ایجاد بیحسی موضعی انجام میگیرد تا درد آن به حداقل برسد. تزریق رستیلن میتواند بسته به اهداف شما و نحوه انجام تزریق توسط دکتر چیزی بین چند دقیقه تا نیم ساعت طول بکشد.
مراحل تزریق ژل رستیلن
- دکتر میتواند یک یا چند محل تزریق را برای درمان انتخاب کند، او پیش از انجام تزریق محلهای مورد نظر را کاملاً ضد عفونی میکند.
- دکتر تصمیم میگیرد که چه میزان رستیلن باید تزریق شود.
- دکتر با استفاده از یک سوزن بسیار ظریف رستیلن را در نواحی مورد نظر تزریق میکند.
نواحی که میتوان تزریق ژل رستیلن را در آنها انجام داد
انواع مختلفی از رستیلن وجود دارد که میتوان آنها را برای نواحی مختلف صورت به کار برد. این نواحی شامل لبها، گونهها، چین و چروکها و تورفتگیهای صورت میباشد. همه فیلرهای رستیلن مبتنی بر اسید هیالورونیک ساخته میشوند اما هر کدام برای اهداف مشخصی تولید شدهاند.
- رستیلن سیلک (Restylane Silk) اولین فیلری است که توسط FDA برای برجستهسازی لبها و کاهش چین و چروکهای اطراف دهان تایید شده است.
- رستیلن لیفت (Restylane Lyft) که برای برجستهسازی گونهها، اصلاح خطوط میانی صورت و خط خنده استفاده میشود. این فیلر حجم و برجستگی بیشتری ایجاد میکند.
- رستیلن که از آن برای درمان چین و چروکها و تورفتگیهای صورت، برجستهسازی لبها و سیاهی زیر چشم استفاده میشود.
- رستیلن ریفاین (Restylane Refyne) که برای درمان چین و چروکهای میان بینی و لب مورد استفاده قرار میگیرد.
- رستیلن دیفاین (Restylane Defyne) که برای درمان چین و چروکهای اطراف بینی و دهان استفاده میشود.
از آنجایی که رستیلن انواع مختلفی دارد که هر کدام برای هدف خاصی مورد استفاده قرار میگیرد پس حتماً در زمینه اهداف و نتایج مورد انتظارتان با دکتر صحبت کنید. دکتر به شما کمک میکند تا بهترین و مناسبترین رستیلن را انتخاب نمایید.
عوارض جانبی تزریق ژل رستیلن
هر روند درمانی خطرات و عوارض بالقوهای را به همراه دارد و رستیلن هم از این قاعده مستثنی نیست. عوارض جانبی تزریق ژل رستیلن از این قرارند:
- کبودی یا خونریزی در محل تزریق
- درد یا خارش در محل تزریق
- عفونت
- واکنش آلرژیک
- ورم
- سر درد
- حساسیت
- اختلالات پوستی (مثلاً سفت شدن بیش از حد پوست)
این عوارض معمولاً پس از 7 الی 18 روز (بسته به محل تزریق) از بین میروند. توصیه میشود افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند محصولاتی مانند رستیلن را مورد استفاده قرار ندهند. اگر در اثر مصرف داروی خاصی عوارض جانبی جدی را تجربه کردهاید حتماً این موضوع را با دکتر در میان بگذارید.
پس از تزریق ژل رستیلن
مدت زمان بهبودی در افراد مختلف متفاوت است و به تعداد و محل تزریقها بستگی دارد. انتظار میرود که پس از تزریق رستیلن کمی ورم، قرمزی یا کبودی به وجود بیاید که این علائم معمولاً پس از یک هفته بهبود مییابند. همچنین پس از تزریق باید از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب اجتناب کرده تا از تشدید ورم یا کبودی جلوگیری شود. پس از تزریق رستیلن میتوانید به سر کار خود باز گردید اما اگر چندین تزریق انجام داده باشید بهتر است که یک روز به خود استراحت داده تا کمی بهبود یابید. معمولاً پس از یک هفته میتوانید نتایج کامل را مشاهده کنید اما تغییرات بلافاصله پس از تزریق هم مشهود هستند چون ژل رستیلن حجم دهنده است. رستیلن فیلری دائمی نیست پس اگر میخواهید تا نتایج حاصله را حفظ کنید باید چندین تزریق را در فواصل زمانی مشخص انجام دهید. ماندگاری نتایج بسته به نوع رستیلنی که استفاده کردهاید چیزی بین 6 الی 18 ماه میباشد. پس از اینکه کاملاً بهبود پیدا کردید لازم نیست تا هیچ تغییری در فعالیتهای خود ایجاد کنید.

به دنبال بهترین خدمات زیبایی هستید؟
ما با بهروزترین تجهیزات و مجربترین جراحان و پزشکان در کنار شما هستیم.برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
آماده شدن برای تزریق ژل رستیلن
جهت به حداقل رساندن کبودی ناشی از درمانهای رستیلن لازم است تا دو هفته پیش از انجام تزریق ژل در مجموعه تخصصی پزشکی رخ آرا از مصرف موارد زیر اجتناب کنید:
- آسپیرین
- ویتامین E
- روغن ماهی
- ایبوپروفن (مورتین)
- گل راعی
مصرف آرنیکا پیش و پس از تزریق میتواند به کاهش کبودی و ورم کمک کند. آرنیکا را میتوان از داروخانهها تهیه کرد. در آخر اینکه جهت تزریق رستیلن حتماً به دکتری ماهر و با تجربه مراجعه نمایید.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!