ریزش مو یکی از مشکلاتی است که مردان و زنان در سنین مختلف با آن روبرو هستند. خوشبختانه روش های زیادی برای مقابله با این مشکل وجود دارد. از جمله این روشها میتوان به مزوتراپی و PRP اشاره کرد. کاشت مو به روشهای مختلفی انجام میگیرد. کاشت با استفاده از تجهیزات پیشرفته، زخم هایی را پشت سر باقی می گذارد، که ممکن است گاهی خارش آور و تحریک کننده باشند. اما اگر از تکنیک های درمانی غیرتهاجمی مانند PRP و مزوتراپی برای مقابله با ریزش جزئی و کم پشت شدن مو استفاده کنید، دیگر جای زخم باقی نمی ماند. اما هر کدام از این روش ها مزایای و ویژگی های خاص خود را دارند. دانستن مزایا تفاوت مزوتراپی و prp به شما در انتخاب صحیح روش درمانی کمک خواهد کرد. اما قبل از اشاره به تفاوت مزوتراپی و prp ، باید در مورد هرکدام از این روش های درمانی بیشتر بدانید. در ادامه مقاله بیشتر به این موضوع پرداخته شده است.
مزوتراپی یک روش درمانی غیر جراحی است که برای مقابله با ریزش مو از طریق تزریق ویتامین ها، آنزیم ها و هورمون ها در مزودرم پوست سر عمل می کند. مزودرم، بین لایه های چربی و بافت پوست قرار دارد. پزشکان برای انجام این روش درمانی معمولاً از روش مزوتراپی سنتی یا مزوتراپی بدون سوزن استفاده می کنند. روش سنتی را می توان نوعی روش هومیوپاتی توصیف کرد، که به موجب آن پزشکان تزریق را به عنوان روش درمان انجام می دهند. وقتی نوبت به روش بدون سوزن می رسد، هیچ تزریقی وجود ندارد و فقط از الکتروفورز استفاده می شود. پزشکان معمولاً تکنیک مزوتراپی را زمانی انتخاب می کنند که هدف جوان سازی پوست یا از بین بردن بافت های اضافی چرب باشد. در برخی موارد، از این روش برای شکستن بافتهای چربی زیر چانه یا دور کمر نیز استفاده می شود. یکی از دلایل محبوبیت این روش ایمنی بالای آن است، یعنی هیچ عارضه جانبی یا خطری پس از انجام مزوتراپی فرد را تهدید نمی کند. ماده ای که برای تزریق استفاده می شود، طبیعی است و منجر به عفونت یا آلرژی نمی شود. بهبودی در این روش درمانی، یک یا دو روز به طول می انجامد. مزوتراپی می تواند به خوبی آلوپسی آره یا را درمان کند. بیمارانی که از این روش درمانی استفاده می کنند، ممکن است به بیش از یک درمان نیاز داشته باشند تا نتایج مطلوبی را بدست آورند. ذکر این نکته ضروری است که مزوتراپی برای افرادی که دچار ریزش مو به دلیل بیماریهای زمینهای هستند، اثر بخش نیست. همچنین برای افرادی که دچار بیماریهایی مانند دیابت، هپاتیت وهموفیلی هستند، توصیه نمی شود. اگر به دلیل مصرف داروهای خاصی مانند داروهای شیمیدرمانی باشد، دچار ریزش مو شده اید. باید بعد از تمام شدن دوره درمان برای انجام مزوتراپی اقدام کنید.
PRP، یک روش پزشکی غیر جراحی است که برای درمان کم پشتی مو یا مشکل ریزش مو استفاده شود. در PRP از خون خود بیمار استفاده می شود تا رشد و نمو مو افزایش یابد. نحوه درمان در PRP به صورت زیر است:
- خون بیمار از بدن گرفته می شود و پلاکت ها و پروتئین های فاکتور رشد که درون خون هستند، سانتریفیوژ می شوند.
- مرحله بعدی تحریک سر از طریق میکرونیدلینگ الکترونیکی یا مکانیکی به منظور تحریک رویش و بهبود پوست است، که برای استفاده بعدی از پلاکت ها و فاکتورهای رشد ضروری است.
- پزشک مجدداً به داخل سر، پلاسمای سانتریفیوژ که سرشار از پلاکت است، تزریق می کند.
- فاکتورهای رشد موجود در پلاکت ها آزاد می شوند، بنابراین باعث کاهش انقباض فولیکول مو، افزایش جریان خون شده و در نهایت، باعث رشد جدید سلول ها می شوند.
- PRP برای حفظ فولیکول های مو که در یک مرحله رشد (فاز آناژن) هستند، مفید است و علاوه بر تقویت فولیکول های مو باعث افزایش ضخامت و طول مو نیز می شود.
با توجه به تزریق ماده ای در پوست، ممکن است خطرات بالقوه ای مانند درد در محل تزریق، آسیب های عصبی، آسیب بافتی و عفونت وجود داشته باشد و این اصلی ترین تفاوت مزوتراپی و prp است.
بررسی تفاوت بین مزوتراپی و PRP
بررسی تفاوت مزوتراپی و پی آر پی (PRP) به شما این امکان را می دهد تا با آگاهی بیشتری نسبت به انتخاب روش درمانی اقدام کنید. در زیر تفاوت مزوتراپی و prp آورده شده است:
- مهم ترین تفاوت مزوتراپی و prp ، در نحوه تزریق آنهاست. تزریق مزوتراپی در لایه میانی پوست انجام می شود، در حالی که PRP روی لایه ای از پوست که نیاز به درمان دارد، تزریق می شود.
- دیگر تفاوت مزوتراپی و prp ، نوع مواد تزریقی آنهاست. در PRP از خون خود بیمار استفاده می شود، اما در تزریق مزوتراپی از ویتامین ها، آنزیم ها، مواد معدنی و داروهای سفارشی استفاده می شود.
- بعد از کاشت مو می توان از PRP برای تقویت و بهبود ریشه های مو بهره برد، اما نمی توان مزوتراپی را همراه با روشهای دیگر برای کاشت مو به کار برد و این از دیگر تفاوت مزوتراپی و prp است.
- PRP شامل چندین تزریق است، در حالی که مزوتراپی فقط شامل تزریق اسید هیالورونیک است.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!