کاشت مو روشی است که در آن یک جراح پلاستیک یا پوست مو را به ناحیه طاس سر منتقل میکند. جراح معمولاً موها را از پشت یا کنار سر به جلو یا بالای سر انتقال میکند. کاشت مو معمولاً در مطب پزشکی تحت بیحسی موضعی انجام میشود. کاشت مو به عنوان بهترین گزینه درمانی برای مقابله با ریزش مو و طاسی در نظر گرفته شده است. با پیشرفت فن آوری، این روش تحول پیدا کرده و بهتر شده است و به بهترین نتیجه ممکن کمک میکند که در سایر گزینهها امکان پذیر نیست. طاسی الگو بیشتر عامل ریزش مو است. این به ژنتیک برمی گردد. البته موارد دیگری نیز هست که عبارتاند از:
- رژیم غذایی
- فشار
- بیماری
- عدم تعادل هورمونی
- داروها
چه کسانی ممکن است از کاشت مو سود ببرند؟
با کاشت مو ظاهر و اعتماد به نفس افراد بهبود بخشیده میشود.
کاندیداهای مناسب برای کاشت مو
- مردان به خاطر موارد ارثی مو خود را از دست دادهاند (طاسی مردانه)
- زنانی که موهای کم پشت دارند
- هر کسی که در اثر حادثه یا آسیب دیدن پوست سر (سوختگی و جراحت) مقداری مو از دست داده باشد
کاشت مو گزینه خوبی برای موارد زیر نیست:
- زنانی که ریز مو زیاد و گستردهای دارند.
- افرادی که به اندازه کافی سایتهای موی «اهدا کننده» ندارند که بتواند موها را برای کاشت از آن جدا کند
- کسانی که ریزش موی آنها متوقف نشده است.
- کسانی که به خاطر شیمی درمانی یا داروهای دیگر ریزش مو دارند
مراحل مختلف کاشت مو
مراحل کاشت مو به ترتیب زیر هستند:
مرحله اول : تشخیص و برنامه ریزی مناسب کاشت مو
مهمترین چیز تشخیص علت ریزش مو است. به این ترتیب برنامه ریزی به درستی انجام میشود. پیش بینی ریزش مو در آینده ضروری است و تمام مناطقی که نیاز به پیوند دارند باید در نظر گرفته شود. همچنین، خط مو دقیقاً باید مطابق با شکل ظاهری برنامه ریزی شده باشد و جنبه آینده آن (زیبایی و حالت مو) نیز در نظر گرفته شود. برای نمونه از ایجاد موهای صاف به دلیل اینکه ظاهر مصنوعی میدهد، اجتناب میشود.
مرحله دوم : علامت گذاری مناطق اهداکننده و گیرنده برای کاشت مو
پزشک علامت گذاری را در مناطق اهدا کننده و گیرنده انجام میدهد. ناحیه گیرنده با طول طبیعی با مو تعریف میشود. ناحیه اهدا کننده ممکن است به طور جزئی یا کاملا تراشیده شود.
مرحله سوم: استخراج پیوند بدون آسیب برای کاشت مو
پس از آماده سازی ناحیه اهدا کننده (پشت و / یا قسمت جانبی پوست سر) از بیحسی موضعی استفاده میشود. ناحیه اهدا کننده منطقهای است که موهای پیوندی را به ناحیه گیرنده طاس اهدا خواهد کرد. از آنجا که کد ژنتیکی طاسی را ندارند، موهای ناحیه اهدا کننده تمایل به ریزش ندارند. استخراج با استفاده از ابزارهای جراحی میلی متری به نام پنس یا منگنه انجام میشود. آنها دارای لبههای استوانهای تیز هستند. بعد از برش، واحدهای فولیکولی با کمک پنس بسیار ظریف از پوست سر استخراج میشوند.
هنگام استخراج گرافتها FUE یا FUT از مراقبتهای لازم استفاده میشود تا یکپارچگی آنها حفظ شود. این کار برای اینکه پیوند آسیب نبیند انجام میشود. به هر حال، در صورت آسیب دیدن استخراج پیوند، هر یک از آنها در مرحله بعدی استفاده نمیشود. بنابراین شما شما باید از جراحان باتجربه و با کفایت کمک بگیرید، زیرا آنها درمان را به روش صحیح انجام میدهند، البته مشکل در استخراج مو بسیار نادر است.
مرحله چهارم: شرایط نگهداری مناسب برای پیوند برداشت شده برای کاشت مو
بلافاصله پس از استخراج، واحدهای فولیکولی در محلول خاصی قرار میگیرند که نشاط آنها را تضمین میکند. یکی از اعضای تیم مرحله پیوند زدن آماده سازی را با بزرگنمایی میکروسکوپ استریوسکوپی آغاز میکند. آماده سازی و حفاظت مناسب از واحدهای فولیکولی برای موفقیت در پیوند ضروری است.
نرخ بقا زمانی افزایش مییابد که پیوندها در دمای مناسب ذخیره سازی که ۴ درجه سانتی گراد است قرار بگیرند و باید در یک محلول ذخیره سازی قرار گیرند. همچنین، مدت زمان حضور آنها در خارج از بدن نیز باید خیلی اندک باشد. پزشک با تجربه اطمینان حاصل میکند که به محض استخراج آنها از ناحیه اهدا کننده، باید در مدت زمان کمتری آنها را در قسمت مشکل دار و طاس قرار داد تا میزان بقای پیوند به هیچ وجه تحت تأثیر قرار نگیرد.
مرحله پنجم: قرار دادن پیوندها برای کاشت مو
در این مرحله از روش، بیهوشی در ناحیه گیرنده اعمال میشود و در جایی که واحدهای فولیکولی کاشته میشوند، میکرو سوراخ ایجاد میشود. برشها با سوزنهایی با ضخامت زیر ۱ میلیمتر ساخته میشوند. عمق برش دقیقاً همان طول واحد فولیکولی است، بنابراین از ضایعه عروق خونی موجود در پوست سر جلوگیری میشود. برشها زاویه آینده و جهت رشد موها را مشخص میکنند، که شبیه موهای طبیعی موجود در ناحیه گیرنده خواهد بود.
برای قرار دادن واحدهای فولیکولی در ناحیه گیرنده از ابزار دقیق موسوم به کاشت استفاده میشود. سپس واحدهای فولیکولی با رعایت جهت، زاویه و الگوهای توزیع چگالی موهای موجود در ناحیه گیرنده، یکی یکی در منطقه گیرنده طاس کاشته میشوند. نتیجه با قرار دادن پیوند مشخص خواهد شد. به خاطر داشته باشید که الگوی رشد مو هر فرد منحصر به فرد و متفاوت است، بنابراین با برنامه ریزی مناسب میتوان بهترین نتیجه را با کاشت مو تضمین کرد.
نکات مهمی که باید در خاطر داشته باشید عبارتند از:
- جهت فولیکولهای مو
- برنامه ریزی رویش
- زاویه فولیکول مو هنگام خارج شدن از پوست.
- تراز فولیکول مو
مرحله ششم: مراقبتهای بعدی کاشت مو
بیمارانی که تحت معالجه قرار میگیرند، باید نسخهای که توسط پزشک داده میشود را دنبال کنند و اطمینان حاصل کنند که از استعمال دخانیات، نوشیدن الکل یا استفاده از هرگونه استروئید خودداری کنند. اطمینان حاصل کنید که روی رژیم غذایی خود تمرکز کرده و مکملهای اساسی رشد مو را طبق پیشنهاد پزشک مصرف کنید.
در خیلی از موارد پوست سر کسانی که کاشت مو را انجام دادهاند، دردناک میباشد و احتمالا لازم باشد که پزشک پس از جراحی از داروهایی کاهنده درد (مسکن)، آنتی بیوتیکها برای درمان عفونت احتمالی و داروهای ضد التهابی برای کاهش تورم پوست سر استفاده کند. علاوه بر این بسیاری از پزشکان برای بهبود رشد مجدد مو، ماینوکسیدیل (Rogaine) یا داروی رشد مو فیناستراید (Propecia) را تجویز میکنند. این داروها همچنین به کاهش یا جلوگیری از ریزش مو در آینده کمک میکنند.
اکثر کسانی که عمل پیوند مو را انجام میدهند میتوانند بعد از چند روز روند عادی زندگی خود را پیگیری کنند. البته باید مواردی را که پزشک جهت مراقبت از مو تازه کاشته شده به فرد گوشزد میکند را رعایت کند. ریزش موهای کاشته شده تا چند هفته بعد از پیوند چیزی عادی و نرمال است. البته این امر باعث رشد موهای تازه میشود. اکثر افراد تقریبا ۹ پس از عمل جراحی میزان مشخصی از رشد این موها را مشاهده میکنند.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!