امروزه بسیاری از افراد جهت کاهش چین و چروکهای صورت و جوانسازی پوست چهره خود تمایل به تزریق ژل دارند. البته باید به این نکته توجه داشته باشند که تزریق ژل میتواند عوارضی بلند مدت را در پی داشته باشد. تزریق فیلر به عنوان فرآیندی غیرتهاجمی یا نیمه تهاجمی به شمار میرود که از آن جهت تقویت و بهبودی ظاهر پوست و اصلاح چین و چروکها استفاده میشود.
به طور کلی سه نوع فیلر وجود دارد:
فیلر اتولوگ: فیلری است که از بدن خودتان تهیه میشود (مثل چربی)
فیلر بیولوژیک: از منابع ارگانیک انسانی و حیوانی یا منابع باکتریایی تهیه میشود. بسیاری از این فیلرها از پوستهای بایومهندسی شده به دست میآیند، مانند CosmoDerm® یا CosmoPlast® (فیلرهای کلاژنی). اسید هیالورونیک (HA) نیز نوع دیگری از فیلرهای بیولوژیکی است، مانند Restylane® (رستیلن).
فیلر مصنوعی: فیلری است که از سیلیکونهایی مانند پلی متیل متاکریلات (PMMA) ساخته شده و فیلری دائمی به شمار میرود. تاثیر فیلرهای مصنوعی دائمی است (و حداقل 5 سال دوام دارد)
ممکن است عوارضی در اثر تزریق ژل به وجود بیایند که طولانی مدت باشند.
نکروز پوست (مرگ پوست) در محل تزریق ژل
نکروز یکی از عوارض تزریق ژل لب است ، نکروز پوست زمانی رخ میدهد که فیلر به صورت مستقیم یا غیر مستقیم موجب مسدود شدن یکی از رگهای خونی شود (فشار محلی) و این باعث مرگ بافت پوست میشود. نواحی که بیشتر در معرض چنین خطری وجود دارند شامل ابروها و بینی میشود. برخی از علائم و نشانههای این عارضه، درد مداوم، تغییر رنگ پوست، قرمزی زیاد پوست و ورم و کبودی در محل تزریق میباشد. ممکن است این علائم چند روز پس از انجام تزریق به وجود بیایند. در صورت وقوع هر کدام از این نشانهها باید دکتر خود را به سرعت در جریان بگذارید. ممکن است دکتر در اقدامات اولیه خود سعی کند تا ناحیه تحت درمان را با پانسمان گرم کند یا ناحیه مورد نظر را با استفاده از کرمهای موضعی خاصی ماساژ دهد.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!