رشد موهای زائد در دوران بارداری؛ به ویژه برای زنانی که به ظاهر خود حساس هستند، شاید بتوان گفت یک معضل است. دوران حاملگی با افزایش و عدم تعادل هورمون در بدن زنان همراه است که این مسئله به بروز تغییرات گسترده مانند رشد غیرطبیعی و زائد موها در برخی از قسمتهای بدن مثل صورت، قفسه سینه، پستانها، بازوها و شکم منجر میشود. معمولا، این موها نسبت به سایر موهای بدن تیرهتر و زبرتر هستند. در دوران حاملگی دسترسی به برخی از قسمتهای بدن با بزرگ شدن شکم دشوارتر میشود و بسیاری ممکن است برای رهایی از موهای زائد به فکر استفاده از لیزر بیفتند. اما سؤالی که ممکن است ذهن زنان باردار را به خود مشغول کند این است که آیا لیزر موهای زائد در این دوران ضرر دارد؟ و آیا ممکن است برای جنین هم خطراتی داشته باشد؟ کلینیکهای زیبایی استفاده از لیزر در دوران بارداری را ایمن و بیخطر میدانند. ولی با این حال استفاده از این روش دارای عوارض جانبی اندکی است که مجموعه تخصصی پزشکی رخ آرا در این مطلب به شرح آن میپردازد.
لیزر موهای زائد در دوران بارداری
لیزر یک نور تک رنگ و تک طول موج ثابت است که فقط بر فولیکولهای مو تأثیر میگذارد و موجب کنده شدن موهای زائد میشود. در لیزر موهای زائد، نور لیزر در رنگدانه ملانینی که به طور فراوان در موها یافت میشود، جذب و موجب تخریب سلولهای سازنده مو میشود و به همین علت هرچه مو ضخیمتر و مشکیتر باشد، ملانین بیشتری هم خواهد داشت که نور لیزر را بهتر جذب میکند و راحتتر از بین میرود. هرچه ملانین پوست کمتر و پوست بیمار روشنتر باشد، انرژی کمتری در پوست جذب و احتمال سوختگی ناشی از لیزر مو هم کمتر خواهد شد. این تشعشعات هیچگونه جهش سلولی در فرد ایجاد نمیکند. با وجودیکه عمق نفوذ اشعه لیزر در پوست چند میلی متر بیشتر نیست ولی ممکن است پرتوهای غیر یونیزه توسط بافتهای اطراف ناحیه جذب شوند. هنوز از عوارض احتمالی لیزر بر جنین اطلاع چندانی در دست نیست.
استفاده از لیزر در پارهای موارد ممکن است همراه با اندکی درد و ناراحتی باشد. به همین علت معمولاً متخصص دستگاه لیزر برای راحتی شما در طی درمان استفاده از پمادهای بیحسکننده را به شما تجویز خواهند کرد. این پمادها پس از قرار گرفتن بر روی پوست، توسط بدن جذب می شوند. به همین علت به توصیه پزشکان مجموعه تخصصی پزشکی رخ آرا باید از به کار بردن اینگونه پمادها در دوران بارداری اجتناب کرد. پوست بدن در دوران بارداری بسیار حساس است. استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد ممکن است منجر به بروز درد، قرمزی، خارش و در نهایت مشکلات پوستی بیشتر برای افراد باردار شود.
حذف کامل موهای زائد بدن با لیزر بسته به میزان رشد و ضخامت موها و نوع پوست شما معمولاً بین ۶ تا ۸ ماه زمان میبرد بنابراین کامل شدن جلسات درمان ممکن است تا ماههای پایانی بارداری ادامه یابد و این در حالی است که پوست و بخشهای مختلف بدن در مراحل پایانی بارداری بسیار حساستر میشوند و استفاده از لیزر برای شما بسیار مشکل و دردآور شود. ضمن آنکه در مراحل پایانی بارداری دراز کشیدن یا نشستن برای انجام لیزر برایتان قطعا دشوارتر خواهد بود.
لیزر موهای زائد بدن با الگوی رشد مو ارتباط مستقیم دارد. حال آنکه طبق انچه که گفته شد این الگوی رشد ممکن است در دوران بارداری دستخوش تغییر شود. تغییرات گسترده هورمونی در دوران بارداری میتواند موجب تحریک رشد فولیکولهای خفته مو و یا کوتاه شدن چرخه رشد موهای بدن شوند و با وجود این تغییرات ممکن است اثرات درمانی لیزر دیگر چندان موثر واقع نشود.
لیزر موهای زائد بدن با الگوی رشد مو ارتباط مستقیم دارد.
بنابراین توصیه مجموعه تخصصی پزشکی رخ آرا برای شما این است که رفع موهای زائد با لیزر؛ در دوران بارداری را به تعویق بیندازید همچنین این پروسه را پس از زایمان تا پایان دوران شیردهی ادامه دهید. با وجود تحقیقات مستمر دانشمندان در مورد عوارض احتمالی لیزر بر جنین هنوز نتایج قطعی و روشنی حاصل نشده ولی با این حال نمیتوان این موضوع را دال بر ایمن و بیخطر بودن استفاده از لیزر دانست. بنابراین به منظور رعایت جوانب احتیاط و پیشگیری از وارد آمدن صدمات احتمالی به جنین بهتر است از انجام این کار در دوران بارداری صرف نظر کنید.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!