خانمها میتوانند با پروتز سینه یا ایمپلنت پستان؛ سینههای خود را بزرگتر و برجستهتر کنند. میتوان این عمل را برای بازسازی سینه پس از جراحیهایی نظیر ماستکتومی (که برای سرطان سینه انجام میشود) و یا برای اهداف زیبایی انجام داد. در این مقاله فقط در مورد پروتز سینه برای اهداف زیبایی صحبت خواهیم کرد.
ایمپلنتهای سالین و سیلیکون
اساساً دو نوع ایمپلنت سینه وجود دارد: سالین و سیلیکون. ایمپلنتهای پرشده با سالین در واقع ایمپلنتهایی هستند که پوسته آنها از سیلیکون است و داخل آنها با آب نمک استریل (سالین) پر میشود. برخی از این ایمپلنتها از قبل پُر شدهاند و برخی دیگر در حین عمل جراحی پُر میشوند. ایمپلنتهای پر شده با سیلیکون ایمپلنمتهایی با پوسته سیلیکون هستند که درون آنها با ژل پلاستیکی (سیلیکون) پر شده است. اکثر خانمها میگویند که ایمپلنت سیلیکونی ظاهری طبیعیتر به سینهها میدهد اما باید این را مد نظر داشت که در صورت نشت کردن خطرناکتر خواهند بود. سایزهای ایمپلنتهای سیلیکون و سالین متفاوت است و پوسته آنها هم دو حالت هموار و بافتدار دارد. هر کدام از این ایمپلنتها مزایا و معایبی دارند که باید ببینید ترجیحتان کدام است.
هزینه پروتز سینه
هزینه پروتز سینه به دکتر، نوع ایمپلنت و محل زندگیتان بستگی دارد. از آنجایی که پروتز سینه یک عمل زیبایی محسوب میشود معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد.
نحوه انجام پروتز سینه
از آنجایی که رشد سینه خانمها تا اواخر دوره نوجوانی و اوایل ۲۰ سالگی ادامه دارد، FDA اذعان دارد که باید حداقل سن برای ایمپلنت سالین ۱۸ سال و برای ایمپلنت سیلیکون ۲۲ سال باشد. مهم است که برای انجام پروتز سینه حتماً دکتر باتجربه را انتخاب کنید. اگر دکتری که انتخاب میکنید حداقل ۵ سال آموزشهای جراحی دیده باشد و حداقل ۲ سال سابقه جراحی پلاستیک داشته باشد احتمال ابتلا به عوارض جانبی بسیار کاهش مییابد.
پیش از انجام عمل پروتز سینه یک جلسه ارزیابی پزشکی را با دکتر خود خواهید داشت. در این جلسه میتوانید اهداف و خواستههای خود را بیان کرده و نظر دکتر را در مورد آنها بخواهید. ممکن است دکتر از شما بخواهید تا چند روز یا چند هفته پیش از انجام جراحی مصرف برخی داروها را متوقف نمایید. همچنین میتوانید عمل پروتز سینه را به صورت سرپایی انجام دهید و یا یک شب در بیمارستان بستری شوید.
عمل پروتز سینه ۱ الی ۲ ساعت طول میکشد. این عمل تحت بیهوشی عمومی انجام میشوند یعنی حین انجام عمل خواب خواهید بود و هیچ دردی احساس نخواهید کرد. در عمل پروتز سینه جراح ابتدا برشی را در زیر سینهها، یا زیر بازوها و یا دور نوک پستانها ایجاد میکند که این به بدن شما، نوع ایمپلنت و میزان بزرگ کردن سینه بستگی دارد. سپس ایمپلنت سینه در بالا یا زیر ماهیچه سینه قرار میگیرد. پس از کارگذاری ایمپلنت جراح زخمها را بخیه زده و یا با نوار جراحی میبندد.
دوره نقاهت پس از ایمپلنت سینه
پس از جراحی سینهها با گاز استریل پانسمان میشوند. ممکن است لولههای زهکشی زخم در محل جراحی نصب شوند که پس از چند روز برداشته میشوند. ممکن است نیاز باشد تا بهبود زخمها سوتین مخصوص بعد از عمل پروتز سینه را بپوشید. همچنین باید تا چند روز پس از عمل جراحی سینه به استراحت بپردازید و کارهای سخت و سنگین انجام ندهید، برای مثال نباید تا ۶ هفته وسیله سنگین بلند کنید. مصرف مسکنهایی مثل استامینوفن به تسکین دردها کمک میکنند. همچنین ممکن است دکتر برایتان مسکنهایی را تجویز کند. ممکن است برای مدتی دچار ورم در محل جراحی پروتز سینه باشید اما به مرور زمان این ورمها فروکش کرده و اِسکارها (اثرات زخم) محو میشوند.
عوارض پروتز سینه
پروتز سینه یک عمل زیبایی است که مثل هر عمل دیگری میتواند عوارضی را در پی داشته باشد. برخی از عوارض احتمالی از این قرارند:
- درد سینه
- اِسکار
- خونریزی
- عفونت
- تغییر احساسات نوک پستان و سینه
- شکل گرفتن بافت اِسکار و سخت شدن در ناحیه دور ایمپلنت
- مشکل داشتن سایز یا شکل ایمپلنتها (برای مثال ممکن است سینهها متقارن نباشند)
ممکن است ایمپلنتها پارگی پیدا کرده و نشت کنند. اگر ایمپلنتهای سالین پاره شوند، سالین جذب بدن شده و مشکلی ایجاد نمیکند. ایمپلنت سیلیکون ممکن است در درون پوسته و یا در بیرون آن نشتی پیدا کند. زمانی که ایمپلنت سالین پاره شود، حجم آن کم میشود اما پارگی ایمپلنت سیلیکون هیچ نشانهای ندارد که به آن پارگی خاموش میگویند.
حفظ و نگهداری پروتز سینه
ایمپلنت سینه طوری طراحی نشده که به صورت مادامالعمر ماندگاری داشته باشند. اگر دچار عوارض جانبی خاصی شوید و یا سایز و شکل سینهها به مرور زمان تغییر پیدا کند باید ایمپلنتها را عوض کنید. خانمهایی که ایمپلنتهای سیلیکونی دارند باید ۳ سال پس از پروتز سینه اسکن ام آر آی انجام دهند و پس از آن باید هر دو سال یک بار این کار را انجام دهند تا در صورت پارگی خاموش ایمپلنت برای تعویض آنها یا برداشتن آنها اقدام شود. پروتز سینه ماموگرافی را سختتر میکند اما برای انجام عکسبرداریهای خاص اشعه ایکس مشکلی ایجاد نمیشود. پروتز سینه احتمال ابتلا به سرطان سینه را بیشتر کرده و شیردهی را سختتر میکند.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!