برداشتن قسمتی نوار مانند از ناحیه پوست پشت سر که حاوی فولیکولهای مو است، یکی از تکنیکهای مرسوم برداشت و کاشت مو میباشد که معایبی را در بر دارد. گاهی اوقات اِسکاری که در اثر این روش بر جای میماند طولانی است (تا 26 الی 28 سانتیمتر). امکان بزرگ شدن اِسکار، ریزش موهای اطراف اِسکار و بیحس شدن ناحیه راس جمجمه که به دلیل بریده شدن برخی رشتههای عصبی در طول عمل رخ میدهد، از معایب این روش است.

به دنبال بهترین خدمات زیبایی و کاشت مو هستید؟
ما با بهروزترین تجهیزات و مجربترین جراحان و پزشکان در کنار شما هستیم.برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
به منظور اجتناب از این معایب میتوانیم از روشی دیگر با نام FUE یا استخراج واحدهای فولیکولار استفاده کنیم. این روش اِسکاری خطی بر جای نمیگذارد اما اِسکارهایی بسیار ریز و نقطهای که محل پانچ است، در اثر این تکنیک بر جای خواهد ماند. سایز این اِسکارها به سایز پانچی که مورد استفاده قرار گرفته بستگی دارد. (ضخامت، نوسان و تراکم نمونه).
از آنجایی که نمونهبردای موها به صورت تک به تک عملی زمانبر و پیچیده است، گاهی اوقات از پانچهای نسبتاً بزرگی استفاده میشود که قطرشان 1 الی 3 میلیمتر است و همین امر باعث به وجود آمدن اِسکارهایی ناخوشایند خواهد شد. به همین دلیل است که خودکارسازی این روش انقلاب مهمی در این صنعت محسوب میشود. با استفاده از دستگاه میتوان از پانچهایی با ضخامت کمتر از 1 میلیمتر استفاده کرد که در واقع قطر آنها به اندازه یک سوزن است.
تکنیک سِیفِر (SAFER)
سیفر (SAFER) مخففی برای استخراج و بازکاشت واحد فولیکولار با استفاده از ساکشن (Suction Assisted Follicular Extraction and Re-implantation) میباشد. در این روش جدید استخراج واحدهای فولیکولار و کاشت گرافتهای مو با استفاده از دستگاه انجام میشود. خودکارسازی این فرآیند باعث شده تا مدت زمان آن کمتر شده و آسیب کمتری به گرافتها وارد شود.
نمونهبرداری در کاشت مو به روش سیفر
در این روش معمولاً موها از ناحیه تاج سر برداشته میشوند اما بسته به تراکم موها ممکن است از نواحی کنار و پشت سر و حتی نواحی دیگری مثل کمر، ران یا بازوها هم مو برداشته شود. جهت تسهیل فرآیند نمونهبرداری، موهای ناحیه اهداء شِیو میشوند تا مسیر موها مشخص گردد.
در این روش از بیحسی موضعی استفاده میشود اما نمیتوان داروی بیحسی را خیلی عمیق تزریق کرد. البته نیازی هم به این کار نیست چراکه این کار باعث بروز ورم یا آسیب به رگها و رشتههای عصبی میشود. انتخاب پانچها و ضخامتهای مختلف آنها بسیار مهم است. 0.8 میلیمتر، 0.9 میلیمتر، 1 میلیمتر، 1.25 میلیمتر و 1.4 میلیمتر ضخامتهایی هستند که در دسترس ما قرار دارند.
معمولاً پانچهای 1.25 و 1.4 میلیمتری برای موارد سخت کاشت مو مثلاً زمانی که ریزش مو بسیار پیشرفته است یا موها فِر هستند مورد استفاده قرار میگیرند. پانچ 1 میلیمتری استاندارد است اما بر اساس تجربهای که ما داریم بهتر است از پانچ 0.8 میلیمتری استفاده شود. در واقع در صورت استفاده از پانچهای 1 میلیمتری اِسکارهای مایل به مرکز بزرگتر خواهند شد، 1 میلیمتر ضخامتی است که در آن پوست معمولاً نمیتواند جمع شود، در نتیجه اِسکاری بر جای میماند که در صورت کوتاه کردن موها قابل رویت خواهد بود.
ابزار پانچ به یک زاویه مخالف متصل شده و بر اساس سرعتی که دکتر تنظیم میکند میچرخد. معمولاً سرعت چرخش پانچ بر روی 350 الی 500 دور در دقیقه تنظیم میشود. چرخش پانچ توسط یک پدال عمل میکند که به این ترتیب میتواند به آرامی به پوست نفوذ کند.
بسته به تراکم موها در نواحی خاصی از سر میتوان از هر 3 یا 4 تار مو یک تار را استخراج کرد.
پانچ با زاویهای همسو با جهت رشد طبیعی موها وارد پوست سر میشود. دستگاه چند میلیمتر در پوست سر نفوذ کرده و با استفاده از سیستم ساکشن خود فولیکول مو را به سمت بیرون مکش میکند. بسته به تراکم موها در نواحی خاصی از سر میتوان از هر 3 یا 4 تار مو یک تار را استخراج کرد. این موهای استخراج شده داخل یک ظرف جمع شده و کیفیت آنها مورد بررسی قرار میگیرد. هر گرافت مو به طور میانگین حاوی 1 الی 3 تار مو میباشد. در برخی موارد نادر ممکن است حاوی 4 الی 5 تار مو هم باشند.
جهت آمادهسازی و تسهیل کاشت مو دستیار دکتر واحدهای فولیکولار را بر روی یک کمپرس به خط کرده و آنها را هیدراته و خنک نگاه میدارد. معمولاً در زیر آنها بستههای یخ قرار داده میشود.
بهتر است جهت کاهش اِسکارها از پانچهایی با ضخامت کمتر (0.8 میلیمتر) استفاده شود. اما گاهی اوقات نمیتوان با پانچهای کوچک عمل مکش را انجام داد زیرا برخی گرافتها به لایه دِرم پوست (غشاء میانی پوست) چسبیده و جدا نمیشوند.
در واقع هر چه ضخامت پانچ بیشتر باشد عمل مکش موها بهتر انجام میشود اما اِسکار به جای مانده هم بزرگتر خواهد بود.
همچنین در مواردی که تراکم موها زیاد است نمیتوان گرافتهایی که حاوی 3 یا 4 تار مو هستند را با استفاده از پانچ 0.8 میلیمتری جدا کرد. در چنین مواردی بهتر است تا از پانچهایی بزرگتر (با ضخامت 0.9 یا 1 میلیمتر) استفاده کرد. در واقع هر چه ضخامت پانچ بیشتر باشد عمل مکش موها بهتر انجام میشود اما اِسکار به جای مانده هم بزرگتر خواهد بود. هر چه ضخامت پانچ بیشتر باشد دکتر راحتتر و سریعتر میتواند عمل نمونهبرداری را انجام دهد اما ضخامت بیشتر پانچ برای بیمار به منزله اِسکار بزرگتر است.
زمانی که فرآیند نمونهبرداری موها تمام شد، کمپرسی بر روی ناحیه نمونهگیری قرار گرفته و داوطلب برای مرحله دوم درمان که کاشت گرافتهای مو میباشد، آماده میشود.
فرآیند کاشت مو به روش سیفر
بیحسی موضعی فقط در لایه دِرم پوست سر ایجاد میشود. در صورتی که داروی بیحسی در لایههای عمیقتر یا بیشتر از حد مقرر تزریق شود احتمال بروز ورم یا اِدِم زیاد خواهد شد. شکافها با استفاده از تیغهای میکرو یا سوزنهای ظریفی ایجاد میشوند، تیغها متناسب با ضخامت گرافتهای استخراج شده انتخاب میشوند. میتوان کاشت گرافتها را با استفاده از قیچیهای میکرو مخصوص جراحی انجام داد، اما یکی از مزایای کاشت مو به روش سیفر (SAFER) این است که عمل کاشت توسط دستگاه ایمپلنتر و بدون دستکاری گرافتها انجام میشود.
سیفر یک دستگاه خودکار شکل است که نوک آن ضخامتهای مختلفی دارد، گرافتها توسط این دستگاه مستقیماً مکیده شده و در موقعیتی که قبلاً مشخص شده کاشته میشوند. کنترل مکش و آسپیراسیون توسط پدالی که در زیر پای دکتر تعبیه شده کنترل میگردد. ضخامتهای موجود برای ایمپلنتر همان ضخامتهای موجود برای پانچ است. زمانی که گرافت مو توسط ایمپلنتر مکیده شد، دکتر نوک آن را در محل شکافهای ایجاد شده قرار میدهد و با ایجاد فشار بر روی پدال، پیستون دستگاه فعال شده و گرافت درون شکاف قرار میگیرد. یکی از مزیتهای کاشت مو به روش سیفر این است که هیچ آسیب مستقیمی از طریق انبرهای جراحی به فولیکولهای مو وارد نمیشود. تنها فرآیندی که با دست انجام میشود خالی کردن تانک از گرافتها و قرار دادن آنها بر روی کمپرس میباشد.
پس از کاشت مو به روش سیفر
معمولاً پس از عمل کاشت مو به روش سیفر ناحیه اهداء پانسمان شده تا از خونریزی در شب جلوگیری شود. این پانسمان روز بعد باز میشود. گرچه که این درمان خیلی درد ندارد، اما در صورت نیاز دکتر میتواند برایتان مُسَکن یا داروهای ضد التهاب تجویز کند. معمولاً ناحیه کاشت موها خیلی حساس نیست. در همان روز عمل کاشت مو میتوان ناحیه اهداء (ناحیهای که موها از آنجا برداشته شدهاند) را به آرامی با شامپو شست، البته نباید این ناحیه را خیلی مالش داد.
توصیه میشود که در چند روز اول پس از عمل، ناحیه کاشت مو را همواره مرطوب نگاه دارید تا روند بهبودی تسریع شده و جراحات پوست به خوبی ترمیم شوند. فرآیند بهبودی کاملاً گسسته است، به همین دلیل روز پس از عمل کاشت مو به روش سیفر میتوانید اکثر فعالیتهای روزانه خود را از سر بگیرید. البته تا 10 روز باید از انجام فعالیتهای سنگین اجتناب کنید.
مزایای کاشت مو به روش سیفر
- برداشت موها در این روش نسبت به روش متداول FUE به زمان کمتری نیاز دارد.
- کوچکسازی نمونه. ضخامت پانچهایی که استفاده میشود بین 0.8 الی 1 میلیمتر است.
- فرآیند بهبودی اِسکارها به سرعت انجام میپذیرد.
- با استفاده از این روش میتوان موها را از نواحی مختلف سر یا بدن برداشت. در صورتی که موهای سر کافی نبوده یا کیفیت خوبی نداشته باشند، معمولاً از موهای کمر یا داخل ران استفاده میشود.
- از آنجایی که در این روش گرافتهای برداشته شده از سر کمتر دستکاری میشوند در نتیجه کیفیت آنها در بهترین حالت باقی خواهد ماند.
- دوره نقاهت این درمان بسیار کوتاه و کم درد است.
- در این درمان نیازی به بخیه زدن ناحیه اهداء وجود ندارد.
- کاشت مو به روش سیفر ایدهآلترین روش برای پُر کردن نواحی کوچک و متوسط سر میباشد.
- دکتر در این درمان نیازی به دستیاران زیادی ندارد.
معایب کاشت مو به روش سیفر
- نمونهبرداری بسیار تکنیکی که نیازمند تجربه و مداخلات اساسی میباشد.
- تعداد موهایی که در یک جلسه میتوان برداشت نسبت به روش برداشت نواری کمتر است. در یک جلسه کاشت مو به روش FUE به طور میانگین میتوان 1000 الی 2500 گرافت مو را برداشت، حتی در برخی جلسات طولانیتر میتوان تا 4000 گرافت مو را برداشت.
- اگر دکتر موهای کافی در میان نمونهها باقی نگذارد و یا از پانچهای با ضخامت زیاد (1.4 میلیمتری) استفاده کند، موهایی که نازک هستند نمود بیشتری پیدا خواهند کرد.
افرادی که نمیتوانند کاشت مو به روش سیفر را انجام دهند
افرادی که دچار مشکلات و بیماریهای ذیل هستند کاندیدای خوبی برای کاشت مو به روش سیفر نمیباشند:
- دیابت پیشرفته
- فشار خون
- مشکلات التهابی پوست سر
- طاسی نقطهای یا منطقهای
- اختلالات لخته شدن خون
- افرادی که قبلاً دچار سکته قلبی شدهاند
- افرادی که نسبت به داروهای بیحسی موضعی حساسیت دارند
- افراد خیلی جوان
- افرادی که ضعف بنیه یا سوء هاضمه دارند
جمعبندی
بدون شک کاشت مو به روش سیفر مزایای خوبی دارد و افرادی که میخواهند در هر جلسه بخشی کوچک یا متوسط از سر خود را مو بکارند (2500 تار مو در هر جلسه) کاندیداهای خوبی برای این درمان میباشند. در صورتی که داوطلب بخواهد در هر جلسه تعداد بیشتری مو بکارد دکتر با توجه به شرایط و اهداف او بهترین گزینه درمانی را پیشنهاد میدهد.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!