در کاشت مو زیرپوستی، موها از ناحیه اهداء که معمولاً پشت سر است برداشته شده و در ناحیهای که دچار ریزش مو یا طاسی است کاشته میشوند. این درمان برای افرادی که به آلوپسی آندروژنیک (الگوی طاسی مردانه یا زنانه) مبتلا هستند و یا بخشی از موهایشان به دلیل جراحت و سوختگی از بین رفته بسیار مناسب است. البته کاشت مو زیرپوستی برای درمان دیگر انواع ریزش مو مانند آلوپسی اره اِتا (alopecia areata) مناسب نیست. تصمیم برای انجام کاشت مو زیرپوستی بسیار دشوار است زیرا این عمل بر روی چهره شما تاثیر میگذارد، بنابراین برای انجام آن عجله نکنید و پیش از انجام آن اطلاعات کافی در این زمینه کسب نمایید.
هزینه کاشت مو زیرپوستی چقدر است؟
هزینه این درمان به عواملی نظیر میزان طاسی سر، وسعت ناحیه تحت درمان، روش انجام کاشت مو، محل زندگی شما و کلینیک و دکتری که انتخاب میکنید، بستگی دارد. طبیعتاً هر چه تعداد موهای مورد نیاز برای کاشت بیشتر باشد و دکتر از شهرت و تجربه خوبی برخوردار باشد هزینه کاشت مو هم بالاتر میرود.

به دنبال بهترین خدمات زیبایی و کاشت مو هستید؟
ما با بهروزترین تجهیزات و مجربترین جراحان و پزشکان در کنار شما هستیم.برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
در انتخاب دکتر خود موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
- تعداد عملهای کاشت مویی که انجام دادهاند و میزان موفق بودن آنها.
- مراقبتها و خدماتی که پس از عمل کاشت مو ارائه میشود.
- موقعیت جغرافیایی و مکان کلینیکی که دکتر در آنجا عمل را انجام میدهد.
فرآیند کاشت مو زیرپوستی
این عمل معمولاً تحت بیحسی موضعی انجام میشود. دو شیوه جدید و مدرنی که معمولاً مورد استفاده قرار میگیرد در زیر ذکر شده است:
پیوند واحد فولیکولار (FUT)
- در این روش پس از انجام بیحسی موضعی، بخشی از پوست ناحیه پشت یا کناره سر که حاوی فولیکولهای مو است برداشته میشود. سپس فولیکولهای در زیر میکروسکوپ به واحدهای کوچکتری به نام گرافت تقسیم میشوند. هر گرافت حاوی دو الی سه تار مو میباشد.
- سپس دکتر با استفاده از تیغ جراحی حفرههایی ظریف را در سر ایجاد کرده و گرافتهای مو را داخل آنها قرار میدهد.
- برش ایجاد شده در پشت یا کناره سر بخیه زده شده و ناحیه تحت درمان پانسمان میشود.
در این عمل نیازی نیست که موها شِیو یا کوتاه شوند، فقط بخشی از سر که دارای فولیکولهای با کیفیت مو است بریده و جدا میشود.
استخراج واحد فولیکولار (FUE)
- ابتدا تمام سر شِیو میشود.
- در این روش فولیکولهای مو به صورت تک به تک و با استفاده از پانچی مخصوص برداشته میشوند.
- فولیکولهای برداشته شده داخل حفرههای کوچکی که توسط تیغ جراحی ایجاد شدهاند قرار داده میشوند.
هر دوی این روشهای کاشت مو زیرپوستی یک روز کامل زمان میبرند اما نیازی به بستری شدن ندارند. اگر قرار است ناحیه وسیعی تحت این درمان قرار بگیرد، احتمالاً نیاز است تا دو یا چند جلسه درمانی با فواصل چند ماهه داشته باشید.
در صورتیکه پس از درمان درد داشته باشید دکتر برایتان مُسَکن تجویز میکند.
از آنجایی که کاشت مو زیرپوستی تحت بیحسی موضعی انجام میشود در طی عمل هیچگونه دردی را حس نخواهید کرد. در صورتیکه پس از درمان درد داشته باشید دکتر برایتان مُسَکن تجویز میکند. احتمالاً دکتر لوسیون یا اسپری مخصوصی را در اختیارتان قرار میدهد تا در خانه استفاده کنید. بسیار مهم است که در طول دوره نقاهت کاملاً از دستورالعملهای دکتر پیروی نمایید.
دوره نقاهت
از آنجایی که در این درمان از داروی بیحسی و مُسَکن استفاده میشود بهتر است روز عمل فردی را همراه خود داشته باشید تا پس از درمان شما را تا خانه همراهی کنید. 24 ساعت طول میکشد تا اثرات داروهای آرامبخش از بین برود. اکثر افراد پس از 3 روز میتوانند به سر کار خود باز گردند.
در صورتی که عملتان به روش FUT انجام شده باشد سریعتر میتوانید به سر کار خود بازگردید چراکه در این روش موهای سر شِیو نمیشود و اثرات عمل خیلی قابل مشاهده نخواهند بود. در 14 روز اولیه پس از کاشت مو زیرپوستی باید بسیار مراقب موهای تازه کاشته شده باشید. پس از 14 روز میتوانید به برنامه مراقبتی متداول خود بازگردید. احتمالاً دکتر از شما میخواهد تا در یک ماه اولیه پس از عمل از انجام فعالیتهای سنگین اجتناب کنید تا احتمال بیشتر شدن اِسکار کاهش یابد.
پس از چند روز از درمان میتوانید پانسمان خود را باز کرده و موهای خود را به آرامی بشویید. پس از یک هفته بخیهها کشیده میشوند. پس از گذشت چند هفته از درمان موهای تازه کاشته شده ریخته و بعداً دوباره رشد میکنند. پس از 6 ماه موهای جدید قابل مشاهده خواهند بود و پس از 12 الی 18 ماه میتوانید شاهد نتایج نهایی کاشت مو زیرپوستی باشید.
عوارض کاشت مو زیرپوستی
- سفتی پوست، ورم و درد در ناحیه تحت درمان
- پوسته پوسته شدن در ناحیه کاشت مو
- حداقل یک اِسکار – گرچه که این اِسکار به مرور زمان کمرنگ شده و موهای اطراف آن را میپوشانند.
خطرات کاشت مو زیرپوستی
این درمان عمدتاً بیخطر است اما هر عمل جراحی خطراتی را به همراه دارد:
- خونریزی شدید
- عفونت
- واکنش آلرژیک به داروهای بیحسی
دکتر باید پیش از درمان اطلاعات کافی در مورد عوارض و خطرات را در اختیار شما قرار بدهد.
دکتر باید قادر باشد تا در صورت بروز این مشکلات، آنها را فوراً رفع نماید. همچنین احتمال کمی وجود دارد که موهای کاشته شده به خوبی پیوند نخورده و بریزند. امکان بیشتر شدن اِسکار و مشهود شدن آن هم وجود دارد. دکتر باید پیش از درمان اطلاعات کافی در مورد عوارض و خطرات را در اختیار شما قرار داده و نحوه درمان آنها را نیز برایتان توضیح دهد.
اگر دچار الگوی طاسی مردانه یا زنانه هستید پس از این درمان احتمال ریزش موهای اطراف موهای تازه کاشته شده نیز وجود دارد. بنابراین باید طراحی کاشت موها به نحوی انجام شود که با گذشت زمان نتایج همچنان طبیعی به نظر برسند. در برخی موارد افراد نتایج کسب شده را کافی نمیدانند و تصمیم میگیرند تا دوباره عمل کاشت مو زیرپوستی را انجام دهند.
در صورت راضی نبودن از نتایج چه باید کرد؟
گاهی اوقات ممکن است نتایج درمان آنطور که انتظار دارید نشود، اگر از نتایج کسب شده ناراضی هستید و یا فکر میکنید که درمانتان به خوبی صورت نگرفته باید این موضوع را با دکتر در میان بگذارید. در صورتیکه پس از عمل درد شدید داشتید و یا با علائمی ناشناخته مواجه شدید باید فوراً با کلینیک تماس بگیرید. در صورتی که در مورد مراقبتهای پس از درمان سوال دارید میتوانید با دکتر تماس بگیرید.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!