یکی از راهکارهای متداول بازسازی و ترمیم برای آقایان کاشت مو موقت است که برای پوشاندن طاسی سر مورد استفاده قرار میگیرد. متخصصانی که از تکههای مو برای این کار استفاده میکنند اذعان دارند که روز به روز افراد بیشتری این روش را انتخاب میکنند. حتی برخی از سلبریتیها برای اینکه در برنامههای تلویزیونی ظاهری بهتر داشته باشند از مزایای این کاشت مو موقت بهرهمند میشوند.

به دنبال بهترین خدمات زیبایی و کاشت مو هستید؟
ما با بهروزترین تجهیزات و مجربترین جراحان و پزشکان در کنار شما هستیم.برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
در این روش کلاهگیسهای طبیعی که با عنوان سیستم مو (hair systems) هم شناخته میشوند را در نواحی که دچار طاسی است میچسبانند. این سیستمهای مو حداقل 6 ماه الی یک سال ماندگاری دارند. کیفیت ساخت این سیستمهای مو به اندازهای است که بدون هیچ نگرانی میتوانید در مکانهای مختلف از قبیل باشگاه یا حتی حمام از آنها استفاده کنید. سازندههای سیستم مو میگویند علیرغم اینکه این محصولات تا چندین ماه دوام دارند اما اغلب افراد ترجیح میدهند که زود به زود آنها را تعویض کنند تا بتوانند مدل موهای مختلفی را مورد استفاده قرار دهند.
کاشت مو موقت یکی از بهترین و در دسترسترین روشها برای آقایانی است که موهایشان کم پشت شده و یا دچار طاسی شدهاند.
اگر مایل به انجام کاشت مو موقت هستید ابتدا باید جلسه مشاورهای را با دکتر داشته باشید؛ در این جلسه میتوانید با کمک دکتر رنگ مو، تراکم مو، جهت و زاویه قرارگیری موها و میزان ثباتشان را مشخص کنید. دکتر تمام سعی خود را میکند تا به نتایجی کاملاً طبیعی دست یابد. کاشت مو موقت یکی از بهترین و در دسترسترین روشها برای آقایانی است که موهایشان کم پشت شده و یا دچار طاسی شدهاند. گرچه این راهکار موقتی است. اگر قصد دارید که درمانی دائمی داشته باشید بهترین گزینه کاشت مو طبیعی است.
پلاگ مو چیست؟
در سالهای اخیر نام پلاگ مو در میان داوطلبان رایج شده است. از لحاظ تاریخی پلاگ مو به دستهای گرد از موهایی گفته میشد که از ناحیه پشت یا کنارههای سَر برداشته میشدند. اما اخیراً از عبارت پلاگ مو برای هر گونه دسته مویی استفاده میشود که از ناحیه اهداء برداشته شده و جهت کاشت مو مورد استفاده قرار میگیرد.
پلاگ مو و کاشت مو
ممکن است ابتدا فکر کنید که این دو درمانی متفاوت هستند اما در واقع پلاگ مو زیرمجموعهای از عمل کاشت مو میباشد. در کاشت مو یا ایمپلنت مو، بخشی از موهای ناحیه پشت یا کنار سَر برداشته شده و در ناحیه طاسی سر کاشته میشوند. پلاگ مو فقط شکلی خاص از ایمپلنت مو است که در آن موها به صورت دستههایی گِرد مورد استفاده قرار میگیرند.
تاریخچه کاشت مو
عمل کاشت مو اولین بار در سال 1822 انجام شده است. این روش طی سالهای متمادی بهینهتر و موثرتر شده است. در قرن بیستم عمل ترمیم خط مو محبوبیت زیادی در آمریکا پیدا کرد. یکی از علل این امر ابداع شدن تکنیک کاشت مو ژاپنی در دهه 50 بود.
چندین سال طول کشید تا روشهای قدیمی کاشت مو جای خود را به ایمپلنتهای طبیعی بدهند. با گذشت زمان متخصصان توانستند تکنیکهای جدید کاشت مو نظیر پیوند واحد فولیکولار (FUT) و استخراج واحد فولیکولار (FUE) را توسعه دهند. نتایج حاصل از این روشها باعث شگفتی داوطلبان شده و این موقعیت را در اختیارشان قرار داد تا بتوانند با کمترین اِسکار به نتایج مطلوبی دست پیدا کنند.
روشهای کاشت مو طبیعی
پانچ گرافت
در این روش برای استخراج گرافتهای مو از یک پانچ 4 میلیمتری استفاده میشود. با استفاده از این پانچ میتوان بخشی از پوست سر را که معمولاً حاوی 12 الی 30 تار مو میباشد را برداشت. سپس این قطعه برداشته شده در ناحیه مورد نظر کاشته میشود. اما همانطور که میتوانید تصور کنید نتایج این درمان خیلی طبیعی نیست. حتی پس از 4 یا 5 جلسه درمان هنوز هم قطعه پیوند شده در ناحیه طاسی سر مانند یک وصله ناهمگون به نظر میرسد. با وجود اینکه نتایج حاصل از این درمان غیرطبیعی بودند اما این عمل تا 20 سال انجام میشد.
مینیگرافت و میکروگرافت
برای برداشت هر دو نوع این گرافتها باید بخشی از پوست ناحیه پشت یا کناره سر را بُرید. پس از این کار ناحیه مورد نظر بخیه شده و اِسکاری از آن بر جای میماند. پس از این مرحله دکتر با استفاده از تیغ یا سوزنی مخصوص شکافهایی را در ناحیهای که دچار طاسی و ریزش مو میباشد ایجاد کرده و گرافتها را در آنها قرار میدهد. تفاوت مینیگرافت و میکروگرافت فقط در تعداد موهای موجود بر روی هر کدام از این گرافتها است. معمولاً مینیگرافت حاوی 3 الی 8 تار مو و میکروگرافت حاوی 1 الی 4 تار مو میباشد.
جهت دستیابی به بهترین نتایج باید 2 الی 4 جلسه مینیگرافتینگ را انجام دهید. یکی از دلایلش این است که شکافهای ایجاد شده در سر باید از هم فاصله داشته باشند. نتایج این روش کمی طبیعیتر از روش قبلی هستند اما نمیتوان میزان طبیعی شدن نتایج را پیشبینی کرد، علیرغم اینکه ممکن است در بهترین حالت باز هم نتایج کمی غیرطبیعی به نظر برسند.
انواع کاشت مو مدرن
همانطور که در بالا هم ذکر شد امروزه روشهای قدیمی نظیر پلاگ مو دیگر منسوخ شدهاند و روشهای جدیدی جای آنها را گرفتهاند. متخصصان تا پیش از به وجود آمدن روشهای جدید معمولاً از روش پانچ گرافت استفاده میکردند، اما با ابداع تکنیکهای جدید این روش هم منسوخ شد.
تکنیک پیوند واحد فولیکولار (FUT)
در این روش درست مثل روشهای مینیگرافت و میکروگرافت، نواری از پوست سر که حاوی فولیکولهای مو است برداشته میشود. این نوار میتواند 1.5 الی 30 سانتیمتر طول داشته باشد. پس از اینکه نوار مورد نظر برداشته شد، این ناحیه بخیه میشود. سپس دکتر فولیکولهای مو موجود بر روی نوار را در زیر میکروسکوپ از یکدیگر جدا کرده و گرافتهایی مجزا ایجاد میکند. پس از این کار حفرههایی بسیار ریز را در ناحیهای که دچار کچلی یا طاسی است ایجاد کرده و گرافتهای تهیه شده را بر اساس الگویی که از پیش تعیین شده در آنها قرار میدهد.
تکنیک استخراج واحد فولیکولار (FUE)
درست است که هدف FUE و FUT یکسان است اما نحوه انجام این دو تکنیک متفاوت است. در این روش به جای اینکه نواری از پوست سر برداشته شده و سپس فولیکولهای مو از روی آن جدا شوند، فولیکولهای مو به طور مستقیم و تک به تک از پوست سر برداشته میشوند. این تکنیک اِسکار بسیار نامحسوسی را بر جای میگذارد و نتایج حاصل از آن هم طبیعیتر است.
مقایسه FUT، FUE و پلاگ مو
این سه تکنیک یک وجه مشترک دارند و آن این است که در هر سه آنها تکهای نوار مانند از پوست سر برداشته میشود. به جز این نکته FUT و FUE هیچ وجه مشترکی با پلاگ مو ندارند. همانطور هم که قبلاً ذکر شد پلاگهای مو با الگویی گرد برداشته میشوند اما در روش FUT و FUE فولیکولهای مو به صورت دستهای یا تک به تک برداشته شده و در ناحیه مورد نظر کاشته میشوند که نتایج حاصل از این دو تکنیک جدید بسیار طبیعیتر است. اگر میپرسید که کدام روش بهتر است قطعاً مشخص است که روشهای جدید FUE و FUT مزایای زیادی را نسبت به روشهای قدیمیتر دارند. اِسکارهایی که از این روشها بر جای میماند در حداقل حالت خود هستند (مخصوصاً در روش FUE) و میتوان با تعداد جلسات کمتر به نتایج بهتری دست پیدا کرد. به علاوه از آنجایی که هر دو این تکنیکها کمتر تهاجمی هستند در نتیجه عوارض کمتری را در پی دارند.
درحالیکه هزینه روش FUE بیشتر است و در چند جلسه انجام میشود اما FUT را میتوان در 5 الی 7 ساعت انجام داد.
در انتخاب FUT یا FUE معمولاً ترجیح با روش FUE است. دلیل این امر آنست که استخراج تک به تک واحدهای فولیکولار اِسکار کمتری را بر جای میگذارد و ظاهر موها طبیعیتر خواهد شد. البته هزینه و مدت زمان هر کدام از این درمانها با یکدیگر متفاوت است. درحالیکه هزینه روش FUE بیشتر است و در چند جلسه انجام میشود اما FUT را میتوان در 5 الی 7 ساعت انجام داد. به همین دلیل روش FUT در بین داوطلبان محبوبیت بیشتری دارد.
سوالات متداول
1- آیا با پلاگهای مو میتوان الگوی طاسی مردانه را درمان کرد؟
پلاگ مو مانند هر عمل کاشت موی دیگری میتواند مشکل را بپوشاند. این یعنی علت ریزش مو درمان نشده است و اگر کاری برای متوقف کردن ریزش مو انجام نشود، دوباره موهای کاشته شده هم دچار ریزش میشوند. اگر مبتلا به الگوی طاسی مردانه هستید یکی از علل اصلی آن حساسیت به DHT است. این عارضه معمولاً با مصرف داروهایی مثل مینوکسیدیل و فیناستراید برطرف میشود. اما روشهای دیگری مثل درمان با لیزر یا میکرونیدلینگ هر روزه محبوبیت بیشتری پیدا میکنند.
2- آیا هنوز هم از روش پلاگ مو استفاده میشود؟
بله، هنوز هم برخی متخصصان از این روش استفاده میکنند اما این به معنای آن نیست که این روش بهترین گزینه موجود است. درمانهایی مثل پانچ گرافت یا مینیگرافت که با تکیه بر روش پلاگ مو انجام میشدند کم کم جای خود را به روشهای FUE و FUT دادند. با این وجود هنوز هم برخی افراد هستند که دوست دارند روش پلاگ مو را انجام دهند اما پیدا کردن متخصصی که این کار را انجام دهد آسان نخواهد بود.
3- آیا فردی که طاس است میتواند عمل کاشت مو را انجام دهد؟
در این درمان هم مثل هر درمان دیگری کاندیداهایی هستند که داوطلبان بهتری محسوب میشوند. بیایید نگاهی به عواملی داشته باشیم که شما را کاندیدای خوبی برای کاشت مو میکند:
الگوی ریزش موی مشخص
ریزش مو میتواند از سنین کم اتفاق بیفتد و بعید نیست که برخی افراد در سنین نوجوانی خود یا اوایل 20 سالگی خود دچار ریزش مو شوند. البته بهتر است تا زمانی که الگوی ریزش موهایتان به خوبی مشخص نشده عمل کاشت مو را انجام ندهید. آقایان معمولاً دچار الگوی نعل اسبی میشوند. ریزش مو در خانمها معمولاً از ناحیه روی سر اتفاق میافتد. البته بسیار سخت است که بتوان در مراحل اولیه تشخیص داد که عمق الگوی ریزش مو تا کجا رفته و خط مو در کجا پایان مییابد.
به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان به مراجعهکنندگان خود توصیه میکنند چندین سال صبر کنند تا روند ریزش مو تکمیل شود. این کار به دکتر معیاری را میدهد که میتواند بر اساس آن کار کرده و نتایجی طبیعیتر را ایجاد کند.
میزان فراوانی مو در ناحیه برداشت
این عامل بسیار حائز اهمیت است، در واقع ناحیه اهداء باید به اندازهای مو داشته باشد که بتوان به اندازه کافی فولیکول مو از آن برداشته و در ناحیه مورد نظر کاشت. یعنی فراوانی موی ناحیه اهداء باید بتواند هم خود آن ناحیه و هم ناحیه مورد نظر برای کاشت را پوشش دهد.
آقایانی که مبتلا به آلوپسی آندروژنیک هستند معمولاً در این مورد مشکل دارند. البته این مشکل معمولاً در مراحل پیشرفته ریزش مو وجود دارد. گرچه که اگر ریزش موی شما به دلیل جراحت یا عوامل دیگری باشد، ممکن است حجم موی کافی برای دستیابی به ظاهری طبیعی را نداشته باشید.
علل ریزش مو
این تنها الگوی طاسی مردانه نیست که باعث میشود فردی بخواهد عمل کاشت مو را انجام دهد، بلکه عواملی مانند جراحات وارده به پوست سر، سوختگی یا عوارض ناشی از جراحی هم میتوانند دلیلی برای انجام کاشت مو جدید باشند. دکتر پیش از هر کاری تاریخچه ریزش موی شما را مورد بررسی قرار میدهد. دکتر با این کار قصد دارد که علت اصلی ریزش مو را پیدا کند و مشخص نماید که آیا کاندیدای خوبی برای عمل کاشت مو هستید یا خیر.
متاسفانه برخی از انواع ریزش مو وجود دارند که افراد مبتلا به آنها کاندیدای خوبی برای عمل کاشت مو نیستند. مثلاً افرادی که به دلیل مصرف دارو یا برخی درمانها مثل شیمیدرمانی موهای خود را از دست دادهاند یا به دلیل ابتلا به بیماریهای مزمنی مثل لوپوس یا آلوپسی ناشی از اِسکار دچار ریزش مو شدهاند، کاندیداهای خوبی برای عمل کاشت مو نمیباشند. گاهی اوقات به دلیل موقتی بودن ریزش موها (مثلاً در اثر شیمیدرمانی) یا زمانهایی که احتمال ناموفق بودن این درمان بسیار بالاست، توصیه میشود که کاشت مو را انجام ندهید.
4- آیا خانمها هم میتوانند عمل کاشت مو را انجام دهند؟
درست است که عمل کاشت مو برای آقایان با انجام آن برای خانمها متفاوت است اما خانمها هم میتوانند این درمان را انجام دهند. آلوپسی آندروژنیک به اندازهای که در آقایان متداول است در خانمها نیست، اما هنوز هم افراد زیادی هستند که از این عارضه رنج میبرند. برخی بیماریها، جراحات، استرس و اضطراب و عدم تعادل هورمونی از عواملی هستند که بر روی ریزش مو در خانمها موثرند.
درست است که عمل کاشت مو به اندازهای که در بین آقایان متداول است در بین خانمها نیست اما با این وجود دکترهایی هستند که در زمینه الگوی ریزش مو زنانه (FPHL) یا کاشت مو برای خانمها تخصص دارند.
5- عوارض کاشت مو چیست؟
اِدِم: ورم کردن پوست سر یا صورت که معمولاً به دلیل تاثیرات داروی بیهوشی یا جراحات ایجاد میشود.
خونریزی مفرط: گرچه که این عارضه به ندرت اتفاق میافتد اما احتمال وقوع آن هست. معمولاً برای بند آوردن خونریزی از بخیه استفاده میکنند.
فولیکولیت استریل: به التهاب فولیکول مو، فولیکولیت میگویند که میتواند منجر به خارش، سوزش و مخدوش شدن زیبایی شود. طبق آمار این عارضه در 23.29% افرادی که عمل کاشت مو را انجام دادهاند، دیده شده است.
خارش: بروز خارش پس از کاشت مو طبیعی است، مخصوصاً در دوره نقاهت. بسیار مهم است که ناحیه خارش را نخارانید زیرا ممکن است باعث بروز اِسکار و عفونت شده و بر روی نتایج تاثیر منفی بگذارد.
بیحسی: ممکن است تا 18 هفته پس از درمان ناحیه اهداء (ناحیهای که موها از آنجا برداشته شدهاند) دچار بیحسی باشد. اما این عارضه خیلی ناراحت کننده نیست. بر اساس آمار 10.96% افرادی که عمل کاشت مو را انجام دادهاند به این عارضه مبتلا گشتهاند.
سکسکه: ممکن است تا چند ساعت پس از این درمان به سکسکه مبتلا شوید. درست است که این عارضه کمی ناراحت کننده است اما موقتی است و از بین خواهد رفت.
عفونت: در موارد نادر ممکن است ناحیه برداشت یا کاشت مو دچار عفونت شود. اگر این عارضه درمان نشود به درمان صدمه میزند. این عارضه معمولاً با مصرف آنتیبیوتیک برطرف میشود.
حال با دانستن این عوارض میتوانید راحتتر در زمینه انجام عمل کاشت مو تصمیم بگیرید.
6- چه نکات دیگری هست که باید درباره روند درمان بدانم؟
بسیار مهم است که از این درمان انتظاراتی واقعبینانه داشته باشید. نباید انتظار داشته باشید که به محض بیرون رفتن از کلینیک سری پُر از مو داشته باشید! با به خاطر داشتن این موضوع باید چنین انتظاراتی را از کاشت مو داشته باشید:
1- ممکن است نیاز باشد که چندین جلسه این درمان را ادامه دهید. دکتر بهتر میتواند شما را در این زمینه راهنمایی کند. معمولاً دستیابی به نتایج مطلوب با یک جلسه امکانپذیر نیست.
2- باید توجه داشته باشید که عمل کاشت مو علت ریز شموی شما را درمان نمیکند. اگر علت ریزش موهای شما ابتلا به الگوی طاسی مردانه باشد، در صورتی که این عارضه درمان نشود ممکن است پس از کاشت مو هم دوباره دچار ریزش مو و طاسی شوید.
3- ممکن است به برخی عوارض جانبی این درمان مبتلا شوید. این شامل عوارضی میشود که در بالا ذکر شد؛ همچنین ممکن است عوارضی که مختص شخص شماست رخ دهد.
4- مدت زمان بهبودی و دوره نقاهت در افراد مختلف متفاوت است. البته دکتر یک برنامه زمانی حدودی را در اختیار شما قرار میدهد اما ممکن است روند بهبودی شما تندتر یا کندتر باشد. این موضوع به وضعیت سلامت عمومی، مهارت دکتر و عواملی از این قبیل بستگی دارد.
با وجود تمام این نکات باید بدانید که عمل کاشت مو یک عمل معجزهآسا نیست. این درمان هم مثل درمانهای دیگر است و نتایج آن در افراد مختلف متفاوت است.
7- باید چه روش کاشت مویی را انتخاب کنم؟
اگر برای انجام عمل کاشت مو جدی هستید حتماً باید پیش از درمان جلسه مشاورهای را با دکتر داشته باشید. دکتر در این جلسه در مورد گزینههای درمانی موجود صحبت خواهد کرد. او سابقه ریزش موی شما را مورد بررسی قرار داده و پوست سرتان را معاینه میکند. پس از بررسیهای لازم بهترین گزینه به شما پیشنهاد خواهد شد.
8- هزینه کاشت مو چقدر است؟
قسمت کاشت مو اولین چیزی است که به ذهن میآید. این گزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- تعداد گرافتهای مورد نیاز
- محل کاشت مو
- شهرت و تجربه دکتر متخصص
- روش و تکنیک کاشت مو
- هزینههای پس از درمان
هر چه تعداد گرافتهای مورد نیاز برای تکمیل درمان بیشتر باشند، هزینه هم بالاتر میرود. هر چه میزان ریزش مو بیشتر باشد، طبیعتاً قیمت درمان بالاتر میرود.
9- چند بار باید عمل کاشت مو را انجام دهم؟
اگر پیش از عمل کاشت مو، دلیل و منشاء ریزش مو درمان نشود، ممکن است دوباره پس از کاشت مو هم دچار ریزش مو شوید؛ و این یعنی که باید عمل کاشت مو را بیش از یک بار انجام دهید. البته جواب دقیق به این سوال بسته به افراد مختلف متفاوت است. اگر علت ریزش موهایتان درمان شده باشد ممکن است طی کردن یک روند درمانی (که شامل چند جلسه درمانی میباشد) برایتان کافی باشد. اما اگر عقب رفتن خط موها همچنان ادامه داشته باشد ممکن است مجبور شوید تا چندین روند درمانی را پشت سر بگذارید. البته یک دکتر خوب سعی میکند تا تعداد جلسات درمان را تا حد ممکن کاهش دهد. دکتر تا زمانی که علت ریزش مو را درمان نکرده نباید عمل کاشت مو را انجام دهد.
10- آیا میتوان نتایج نامطلوب حاصل از پلاگ مو را بهبود بخشید؟
جایگزین شدن روشهای جدید با پلاگ مو دلایل متعددی دارد. متاسفانه هنوز هم برخی دکترها از روش پلاگ مو استفاده میکنند، یا ممکن است سالها قبل عمل پلاگ مو را انجام داده باشید و حالا از این کار پشیمان شدهاید. اما جای نگرانی نیست چون میتوان نتایج حاصل از این درمان را بهبود بخشید. دکتری ماهر و با تجربه میتواند مشکلات ناشی از پلاگ مو را رفع کند، البته این کار هزینهبردار است، چون دکتر باید موهای کاشته شده را دوباره برداشته و به واحدهای کوچکتر تقسیم کند یا کلاً موهای جدیدی را جایگزین آنها گرداند.
در این صورت باید دکتری را پیدا کنید که در زمینه ترمیم مو تخصص داشته باشد چون این فرآیند تکنیکها و روشهای مختص خود را دارد.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!