هر ساله بر تعداد افرادی که مبتلا به ریزش مو میشوند افزوده میشود. این عارضه باعث کاهش اعتماد به نفس خانمها و آقایان در جامعه میشود. طی 30 سال اخیر تلاشهای بسیاری در زمینه درمان ریزش مو صورت گرفته که این تلاشها جهت یافتن درمانی دائمی برای این مشکل همچنان ادامه دارد.
1- کاشت مو حرفهای چیست؟
کاشت مو روشی جراحی برای درمان دائمی ریزش مو میباشد. در این درمان بخشی از پوست سر که تراکم موی خوبی دارد به عنوان نمونه برداشته شده و پس از طی فرآیندهای لازم در بخشهایی که مو ریزش دارد کاشته میشود. موها معمولاً از ناحیه پشت سر برداشته شده و در ناحیه جلو یا روی سر کاشته میشوند. این درمان در محیط پزشکی و تحت بیحسی موضعی انجام میپذیرد.
2- آیا جراحی کاشت مو حرفهای درمان قطعی طاسی در آقایان است؟
خیر، کاری که این درمان میکند در واقع پوشش ناحیه طاس سر با گرافتهای مو است اما تضمین صد در صد برای عدم ریزش مجدد موها وجود ندارد، بنابراین پس از این درمان باید کاملاً از دستورالعملهای دکتر پیروی نمایید.
3- چه کسی کاندیدای خوبی برای کاشت مو حرفهای است؟
افرادی کاندیدای خوبی برای این درمان هستند که بتوان گرافتهای موی خوبی از پشت سر آنها برداشته و به اندازهای باشند که بتوان قسمتهای طاس سر و قسمتهایی که احتمال طاسی در آنها وجود دارد را با آنها پوشش داد.
معمولاً افراد بالای 30 سال بهترین کاندیداها برای کاشت مو حرفهای هستند، زیرا الگوی طاسی آنها نسبت به افراد جوانتر بهتر مشخص میباشد. کاندیداهای دیگر عبارتند از:
- خانمهایی که موهایی نازک و کمپشت دارند یا دارای الگوی طاسی مشخصی هستند.
- آقایانی که دارای آلوپسی آندروژنیک هستند که با عنوان الگوی طاسی مردانه شناخته میشود.
- افرادی که پس از عملهای جراحی خاصی مثل لیفت صورت، دچار ریزش مو میشوند.
- افرادی که در اثر سوختگی یا جراحت بخشی از موهای خود را از دست دادهاند.
- خانمها یا آقایانی که میخواهند شکل خط موی خود را تغییر دهند.
افراد زیر کاندیدای خوبی برای کاشت مو حرفهای نیستند:
- افرادی که موهای خود را در اثر مصرف داروهایی خاص یا شیمیدرمانی از دست دادهاند.
- افرادی که پس از عمل جراحی مستعد ابتلا به اِسکارهای ضخیم و فیبروز هستند.
- افرادی که سر آنها موی کافی برای برداشت ندارد.
- افرادی که مبتلا به ریزش موی گسترده هستند، مخصوصاً خانمها.
4- آیا کاشت مو حرفهای درمانی موثر است؟
در طی این سالها درمانهای مختلفی برای ریزش مو به وجود آمده اما هیچکدام راهحلی دائمی و طبیعی نیستند. هر روزه تعداد بیشتری به کاشت مو رو میآورند چون نسبت به درمانهای دیگر نتایجی طبیعیتر و ماندگارتر دارد.
کاشت مو به اندازهای توسعه پیدا کرده که پزشکان میتوانند روشهای مینیگرافت و میکروگرافت را با یکدیگر ترکیب کنند.
طبق مطالعهای که در کتابخانه ملی پزشکی منتشر شده کاشت مو مزایایی ویژه برای خانمها و آقایان دارد. جراحی کاشت مو به اندازهای توسعه پیدا کرده که پزشکان میتوانند روشهای مینیگرافت و میکروگرافت را با یکدیگر ترکیب کرده و موهای داوطلب را با شیوههایی موثرتر بکار گیرند.
بهبود تکنولوژی به نوبه خود باعث بهبود روشهای برداشت مو شده در نتیجه درصد موفقیت کاشت مو افزایش پیدا کرده و نتایجی مطلوبتر کسب خواهد شد. مزایای دیگر کاشت مو عبارتند از:
- خود فرآیند جراحی بدون درد است و فقط نیازمند بیحسی موضعی است. درد پس از کاشت مو عمدتاً قابل تحمل است و احتمالاً فرآیند درمان به صورت سرپایی انجام میشود.
- این درمان دارای مزایای عاطفی شگفتانگیزی میباشد. تاثیری که این درمان در ظاهر افراد میگذارد باعث افزایش اعتماد به نفس آنها میشود.
- با تکنولوژیهای پیشرفتهای که امروزه وجود دارد، فوراً میتوان به نتایجی مطلوب، ایمن و لذتبخش دست پیدا کرد.
5- چیزهایی که باید پیش از کاشت مو حرفهای مد نظر قرار دهید
پیش از انجام این درمان باید چند نکته مهم را مد نظر قرار دهید:
- انتظاراتی واقعبینانه داشته باشید. بعید است که با کاشت مو بتوانید به تراکم زیاد مو یا موهایی پُر پشت دست پیدا کنید، مخصوصاً اگر موی کافی برای کاشت نداشته باشید. نتایج این درمان عمدتاً به ضخامت و تراکم موهای موجود شما بستگی دارد. گزارشهایی از عدم موفقیت این درمان نیز وجود دارد. گاهی جهت دستیابی به نتایج مطلوب باید تا 3 بار عمل کاشت مو را انجام دهید.
- هزینه کاشت مو. هزینه این درمان به تکنیک استفاده شده، میزان ریزش مو، میزان شهرت و تخصص دکتر بستگی دارد. از آنجایی که کاشت مو یک درمان زیبایی محسوب میشود تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد. گرچه که کاشت مو در نواحی که دچار سوختگی یا جراحت شدهاند به نوعی بازسازی نواحی تحت درمان است و ممکن است هزینه زیادی را در بر داشته باشد.

به دنبال بهترین خدمات زیبایی و کاشت مو هستید؟
ما با بهروزترین تجهیزات و مجربترین جراحان و پزشکان در کنار شما هستیم.برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
- کاشت مو درمانی دائمی برای الگوی طاسی نیست. کاشت مو میتواند نواحی که دچار طاسی و کچلی هستند را بپوشاند اما نمیتواند از ریزش بیشتر موها جلوگیری کند.
- داروها. دکتر از شما میخواهد که اطلاعات کاملی را در مورد داروهایی که مصرف میکنید یا اخیراً مصرف کردهاید را در اختیار او قرار دهید.
- کاشت مو نتایجی فوری را در بر ندارد. حداقل 9 ماه طول میکشد تا گرافت موهای کاشته شده ریشه زده و موها شروع به پُر شدن نمایند.
- ممکن است پس از کاشت مو حرفهای دچار عوارض جانبی این درمان شوید. برخی عادات مثل سیگار کشیدن هستند که خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش میدهند.
- ممکن است پس از عمل کاشت مو مجبور باشید تا برای مدت زمان مشخصی تحت درمان باشید.
6- کاشت مو برای خانمها
طبق گزارشهای انجمن ریزش موی آمریکا، حدود 90% آقایانی که دچار طاسی هستند کاندیدای خوبی برای کاشت مو میباشند، اما خانمهای کمی هستند که کاندیدای خوبی برای این درمان محسوب شوند. این امر دو دلیل عمده دارد:
- اکثر خانمها دچار ریزش موی گسترده شده و ناگهان موهای نواحی زیادی از سرشان دچار ریزش میشود. این امر شامل نواحی که گرافتهای مو از آنجا برداشت میشود هم خواهد بود. این یعنی که نمیتوان روی برداشت مو از ناحیه پشت سر خانمها حسابی باز کرد چون احتمال سالم بودن گرافتها بسیار کم است بنابراین ممکن است پس از کاشت فوراً دچار ریزش شوند. پس این کار از لحاظ اخلاقی کار درستی نیست و برای داوطلب فقط ضرر مالی به همراه خواهد داشت.
- خانمها بر خلاف آقایان معمولاً در ناحیه رو و پشت سر دچار ریزش مو میشوند و ناحیه جلوی موها و خط موی آنها عمدتاً دچار ریزش نمیشود. اکثر خانمها در مورد ظاهر صورت خود نگران نیستند بلکه بیشتر در مورد حجم موهای خود نگران میباشند. متاسفانه کاشت مو باعث ایجاد حجم زیادی در موها نمیشود. کاشت مو عمدتاً در انتقال مو از یک ناحیه به ناحیهای دیگر موفق عمل میکند.
متخصصان معتقدند فقط خانمهایی کاندیدای خوبی برای کاشت مو هستند که دارای شرایط زیر باشند:
- خانمهایی که به دلیل سوختگی، حادثه، آسیب یا زخم دچار ریزش مو شدهاند.
- خانمهایی که الگوی ریزش موهایشان شبیه به آقایان است. این شامل نازک شدن ریشه، عقبنشینی خط مو و مبتلا نبودن ناحیه برداشت مو به آلوپسی آندروژنیک میباشد.
- خانمهایی که موهای خود را به دلیل آلوپسی مکانیکی یا غیر هورمونی از دست نداده باشند.
- خانمهایی که به آلوپسی مارجینالیس مبتلا هستند که شبیه به آلوپسی کششی است.
7- انواع کاشت مو حرفهای
دو تکنیک عمده برای برداشت فولیکولهای مو وجود دارد و هر تکنیک هم مزایا و چالشهای خود را دارد. این دو تکنیک عبارتند از:
- کاشت واحد فولیکولار (FUT)
- استخراج واحد فولیکولار (FUE)
صرفنظر از تکنیک انتخابی، ابتدا موها شسته شده و ناحیه مورد نظر تحت بیحسی موضعی قرار میگیرد. به علاوه درمان باید با استفاده از یک عامل آنتیباکتریال انجام شده تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
8- عوارض کاشت مو
بر اساس نتایج تحقیقات منتشر شده در کتابخانه ملی پزشکی، کاشت مو باعث بروز عوارضی در ناحیه برداشت و کاشت میشود که میتواند به علت ایدیوپاتیک یا خود جراحی باشد. این عوارض عبارتند از:
- خونریزی: گرچه که این عارضه به ندرت اتفاق میافتد اما میتوان با یک فشار ساده یا بخیه بیشتر آن را متوقف کرد.
- بیحسی: ممکن است ناحیه برداشت مو دچار بیحسی موقتی شود که ممکن است تا 18 هفته ادامه داشته باشد. این عارضه جدی نیست و به مروز زمان از بین میرود.
- سکسکه: حدود 5% کسانی که کاشت مو را انجام میدهند به سکسکه مبتلا میشوند که این عارضه چند ساعت پس از عمل از بین خواهد رفت.
- عفونت: از هر هزار نفر فقط یک نفر به این عارضه مبتلا میشود و میتوان با مصرف آنتیبیوتیک آن را درمان کرد.
- ممکن است بر روی ناحیهای که موها از آنجا برداشته شدهاند، پوستهای ایجاد شود.
- خارش
- ورم
- شُلی پوست سر
- رشد کُرک مانند و غیر طبیعی موها
9- مراقبتهای پس از کاشت مو
- توصیه میشود که پس از درمان از همه دستورالعملهای دکتر پیروی کنید. در مراقبت و نگهداری زخمها باید دقت لازم را داشته و توصیههای دکتر در این زمینه را جدی بگیرید.
- در صورت بروز درد و خونریزی شدید فوراً با دکتر تماس بگیرید.
- توصیه میشود که از انجام فعالیتهای سنگینی که باعث بالا رفتن فشار خون میشوند خودداری نمایید، زیرا این امر باعث بروز خونریزی میشود. به همین دلیل باید تا 10 روز از برقراری رابطه جنسی اجتناب کنید.
10- هزینه کاشت مو
هزینه کاشت مو برای بسیاری افراد فاکتوری مهم به شمار میرود. درست است که با تکنیکهای FUT و FUE میتوان به نتایج مطلوبی دست پیدا کرد اما هزینه آنها هم کم نیست به همین دلیل حتماً باید بودجه مالی خود را مشخص کنید. هزینه کاشت مو تحت تاثیر عوامل زیر متغیر است:
- تعداد گرافتهای مورد نیاز: تعداد گرافتها خودش تحت تاثیر میزان ریزش مو میباشد. گرافت بیشتر به معنی بالا رفتن هزینه و گرافت کمتر به معنی کاهش هزینه است.
- شهرت و تخصص دکتر: معمولاً دکترهایی که شهرت و تخصص بیشتری در زمینه کاشت مو دارند گرانتر هستند و احتمالاً سطح خدماتی که ارائه میدهند هم بالاتر خواهد بود.
- محل کلینیک: محل کلینیک کاشت مو در قیمتها تاثیر دارد. همچنین هزینه کاشت مو در کشورهای مختلف هم متفاوت است.
- تکنیک کاشت مو حرفهای: تکنیک FUT و تکنیک FUE هزینههای متفاوتی دارند.
- تعداد جلسات مورد نیاز: برخی کلینیکها قیمت کاشت مو حرفهای را بر اساس تعداد گرافتهای مو مشخص میکنند اما برخی قیمت را بر اساس تعداد جلسات تعیین مینمایند، مخصوصاً اگر تکنیک استفاده شده FUE باشد.
- هزینههای پس از کاشت مو حرفهای: پس از این درمان باید موهای خود را با شامپویی مخصوص یا عامل آنتیباکتریال بشویید. این آیتمها هزینههای شما را افزایش میدهند.
هزینه کاشت مو با روش FUT
همانطور که قبلاً هم گفتیم، تکنیک کاشت واحد فولیکولار (FUT) زمان و تخصص کمتری را نیاز دارد، بنابراین هزینه این روش هم کمتر است. البته اکثر متخصصان هزینه این درمان را بر اساس تعداد جلسات مورد نیاز تعیین میکنند. دلیل این امر آنست که معمولاً تعداد گرافتهای سالمی که برداشت میشود قابل پیشبینی نیست.
هزینه کاشت مو با روش FUE
این روش که پیشرفتهترین تکنیک کاشت مو محسوب میشود بسیار گرانتر از تکنیک FUT میباشد. مهارت و تخصص دکتر بسیار بر روی هزینههای این روش تاثیر میگذارد.
ممکن است کاشت مو ارزان برایتان تبدیل به گرانترین فرآیند کاشت مو شود.
البته که میتوانید در زمینه ارزانترین خدمات کاشت مو تحقیق کنید، اما به خاطر داشته باشید که هر چقدر پول میدهید همانقدر هم آش میخورید! ممکن است کاشت مو ارزان برایتان تبدیل به گرانترین فرآیند کاشت مو شود. ممکن است نتایج به دست آمده مطلوب نبوده و مجبور به تکرار درمان شوید. یا ممکن است موهای کاشته شده فوراً پس از کاشته شدن ریزش داشته باشند. در برخی موارد ممکن است به دلیل خدمات ضعیف برخی کلینیکها دچار عوارض جدی شوید.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!