زمانی بوتاکس در صدر درمانهای ضدپیری پوست قرار داشت اما در حال حاضر اقبال عمومی با تزریق ژل یا فیلر همراه است. فیلرهای پوستی به جای از کار انداختن ماهیچهها با پُر کردن حجم از دست رفته صورت و پوست ظاهری جوانتر ایجاد میکنند. جهت تاثیرگذاری بیشتر میتوان از تزریق ژل و بوتاکس در کنار هم استفاده کرد. اگر از تزریق بیش از حد فیلرها هراس دارید و نمیخواهید ظاهری غیرمتعارف و غیرطبیعی داشته باشید، این نکات جالب در مورد فیلرها شما را متقاعد میکند که آنها را در درمانهای جوانسازی پوست خود حتماً مدنظر قرار دهید.
1- بیش از 100 سال است که مردم از تزریق ژل بهره میبرند
فیلرها در اواخر قرن 19 توسط جراح اتریشی رابرت گرسانی اختراع شدند. او آزمایشهای خود را با روغن معدنی (وازلین) و پارافین انجام میداد و از آنها به عنوان فیلر برای رفع نواقص صورت استفاده میکرد.
این شیوه تا اواسط سال 1920 متداول بود اما عوارض جانبی ناشی از آن بسیار شدید بود. یکی از موارد مشهوری که دچار این عوارض شد گلادیس دیکان بانوی شایسته ایالت ماساچوست بود. او یکی از زیباترین زنان جهان به شمار میرفت اما با تزریق پارافین داغ به بینی خود صورتش از حالت طبیعی خارج شده و بدشکل شد.
2- تزریق ژل دومین روش غیرجراحی زیبایی محبوب در سال 2015 بوده است
استفاده از فیلرهای بافت نرم در سال 2015 شش درصد افزایش داشته است، یعنی 2.440.724 تزریق ژل فقط در آمریکا صورت گرفته است. یکی از محبوبترین ژلهای تزریقی اسید هیالورونیک بوده که 2.148.326 تزریق را شامل میشود.
3- برخی از فیلرهای بافت نرم کاملاً طبیعی هستند
امروزه کلاژن و اسید هیالورونیک دو نوع فیلر پوستی طبیعی در بازار هستند. اسید هیالورونیک مادهای است که به طور طبیعی در بدن تولید میشود، این فیلر در سال 2003 توسط FDA تایید شده است. فیلرهای کلاژنی در سال 1981 توسط FDA تاییده شدهاند و ممکن است از گاو یا انسان استخراج شوند. یکی دیگر از فیلرهای طبیعی چربی بدن خود شماست، جراحان پلاستیک میتوانند چربی را از بدن شما برداشته (که معمولاً چربی پهلوها را برمیدارند) و آن را در محل مورد نظر تزریق کنند.

به دنبال بهترین خدمات زیبایی و تزریق ژل هستید؟
ما با بهروزترین تجهیزات و مجربترین جراحان و پزشکان در کنار شما هستیم.برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
4- فیلرهای دیگر حاوی مواد مصنوعی هستند
برخی از برندهای تولید فیلر از مواد غیر ارگانیک مانند پلی متیل متاکریلات (PMMA)، سیلیکون مایع یا کلسیم هیدروکسی آپاتیت در محصولات خود استفاده میکنند. این مواد مصنوعی تجزیه و جذب بدن نمیشوند و این امر باعث میشود که فیلرهایی مانند اسکالپترا یا رادیس نیمه دائمی باشند.
5- اثرات تزریق ژل معمولاً موقتی است
قانونی مشخص در مورد ماندگاری فیلر وجود ندارد. این موضوع به نوع فیلر مورد استفاده بستگی دارد. اگر فیلر نیمه دائمی باشد بدن معمولاً در کمتر از سه ماه آن را در خود جذب میکند، البته ممکن است تاثیر آن تا چندین سال هم دوام داشته باشد. به علاوه مطالعات نشان داده است که ترکیب این درمان با بوتاکس میتواند طول عمر فیلرهای اسید هیالورونیک را افزایش دهد.
6- فاصله زمانی بین تزریقهای نگهدارنده زیاد است
تخمین زده میشود که صورت شما جهت جوانسازی برای هر دهه یک سرنگ تزریق ژل نیاز دارد. برای مثال اگر 30 سال دارید 3 سرنگ تزریق و اگر 40 سال دارید 4 سرنگ تزریق نیاز خواهید داشت. اگر بخواهید بیش از حد تزریق انجام دهید به 10 سرنگ تزریق نیاز خواهید داشت.
7- از تزریق ژل فقط برای جوانسازی صورت استفاده نمیشود
ابتدا از فیلرها فقط جهت ترمیم حجم از دست رفته صورت و چین و چروکها استفاده میشد اما امروزه از تزریق ژل جهت جوانسازی دیگر قسمتهای بدن نیز استفاده میشود. برای مثال از تزریق رادیس جهت جوانسازی دستها و از بین بردن چین و چروکهای آن استفاده میشود، یا از برخی فیلرها جهت جوانسازی و حجم دادن به نرمه گوش استفاده میشود.
8- هیچ فیلری وجود ندارد که جهت تزریق به سینه یا باسن توسط FDA تایید شده باشد
بسیاری از افراد دوست دارند تا تزریق ژل را در قسمتهای سینه یا باسن انجام دهند. اما علاوه بر اینکه تزریق ژل در این دو قسمت توسط FDA تایید نشده، فیلر زیادی هم برای انجام این کار نیاز است. معمولاً در اروپا از فیلر نیمه دائمی ماکرولن (Macrolane) و در آسیا از آکوافیل (Auquafill) جهت بزرگ کردن سینهها استفاده میشود. هر دوی این فیلرها بحث برانگیزند و عوارض جانبی بسیاری مانند جابجا شدن، بروز غده، عدم امکان شیردهی پس از تزریق، عفونت و… برای آنها گزارش شده است.
9- تزریق ژل در آقایان در حال رشد است
فقط خانمها نیستند که تزریق ژل را انجام میدهند بلکه تزریق ژل در آقایان در سال 2015 شش درصد افزایش داشته است. گرچه محصولاتی که برای آقایان استفاده میشود متفاوت از خانمهاست. در این فرآیند درمانی خانمها از چاق شدن صورت خود و آقایان از پف کردن صورت خود میترسند. جهت ایجاد ظاهری تراشیده در آقایان معمولاً از فیلرهایی استفاده میشود که مبتنی بر اسید هیالورونیک نیستند، مانند رادیس و اسکالپترا.
10- تزریق ژل موجب افزایش تولید کلاژن میشود
هیچ چیزی نمیتواند کاهش تولید کلاژن در بدن را به طور دائمی متوقف کند اما تزریق ژل میتواند این روند را کندتر کند. با گذشت زمان برخی فیلرهای موجب میشوند که تولید کلاژن در محل تزریق افزایش پیدا کند و این یعنی بیمار در سالها آتی و درمانهای بعدی جهت دستیابی به نتایج دلخواه خود به تزریق فیلر کمتری نیاز خواهد داشت.
11- عوارض جانبی ناشی از تزریق ژل کم هستند اما امکان بروز عوارض جدی نیز وجود دارد
عوارض جانبی تزریق ژل بسیار نادر است اما برخی از عوارض جدی بوده و حتی ممکن است ماهها یا سالها پس از تزریق ژل رخ دهند. یکی از این عوارض عفونت باکتریایی است و زمانی رخ میدهد که میکرو ارگانیسمهای پاتوژنیک مانند استرپتوکوک اورئوس (عفونت استاف) از طریق منافذ پوست به بدن رسوخ میکند.
یکی از عوارض جدی دیگر زمانی است که فیلر به طور ناخواسته به یکی از رگهای خونی تزریق میشود و ممکن است این امر موجب تار شدن بینایی، نابینا شدن و صدمه و مرگ پوست (نکروز) و ساختارهای قرار گرفته در لایههای زیرین پوست شود. به همین دلیل است که توصیه میشود تزریق ژل را در کلینیکهای معتبر و مجهز و تحت نظر دکترهای مجرب و با تجربه انجام دهید. میتوانید جهت گرفتن وقت مشاوره با مجموعه تخصصی پزشکی رخ آرا تماس حاصل نمایید.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!