مزوتراپی عبارت است از وارد کردن گروهی از مواد فعال بیولوژیک با سوزن های بسیار ریز، به داخل پوست. این مواد می توانند شامل انواع ویتامینها دارو (مانند ماینوکسیدیل) یا فاکتورهای رشد (مانند فاکتورهای رشد انسولینی) باشند.
علاوه بر غیردائمی بودن این روش، به دلیل تزریق با سوزنهای ریز دستی یا با دستگاه مزوگان، مزوتراپی کمی هم دردناک است. ضمن اینکه تکرار درمان میتواند کمی خستهکننده باشد. البته این تکرار درمان و تزریق برای حفظ اثر مزوتراپی درنهایت میتواند برای بیمار نتیجه مطلوبی داشته باشد. میزان پاسخگویی و عوارض مزوتراپی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و قابل تشخیص هم نیست. مثلا ممکناست درمان لکها با مزوتراپی برای یک بیمار خوب و موثر باشد و برای بیمار دیگری نه.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مزوتراپی مو یا رزرو نوبت در کلینیک تخصصی پوست و موی رخ آرا میتوانید با شمارههای ۰۲۱۲۶۶۰۱۹۰۰ – ۰۲۱۲۶۶۰۲۹۰۰ تماس حاصل فرمایید.
مزوتراپی ریزش مو چیست؟
چند دهه است که از مزوتراپی مو به شکل موفقیتآمیزی برای بازیابی کیفیت و رفع کم پشتی موها و همچنین کمک به رشد مجدد موهای زنان و مردانی که در ابتدای فرایند ریزش مو یا طاسی سکهای قرار دارند استفاده میشود.
مزوتراپی ریزش مو بر اساس دیدگاهی استوار است که مطابق آن اکثر مشکلات ریزش مو ناشی از کمبود مواد مغذی مناسب، کاهش جریان خون به پوست سر و عدم تعادل هورمونی در اطراف فولیکولها، خصوصاً تولید بیش از حد آندروژن ریزش موی DHT است.
برای درمان ریزش مو محلول مزوتراپی، که حاوی ترکیب خاصی از برخی مواد شیمیایی، مواد معدنی، آمینو اسیدها، ویتامینها، اسیدهای هستهای و کوآنزیمها است، با دوزهایی که متناسب با نیازهای خاص بیمار تنظیم شده است، به پوست سر تزریق میشود. این روش درمانی به تدریج سطح هورمونها را متعادل میسازد، که این باعث تداوم رشد موهای جدید و سالم میشود.
علل ریزش مو
برخی از علل ریزش مو عبارتند از کاهش جریان خون در پوست سر، کمبود مواد مغذی ضروری و عدم تعادل هورمونی که بر فولیکولهای مو تأثیر منفی میگذارد، مانند تولید بیش از حد آندروژن ریزش موی DHT. خوشبختانه، با مزوتراپی مو میتوان با سه مورد فوق مقابله کرده و علاوه بر کاهش ریزش مو باعث رشد موهای جدید نیز شد.
درمان ریزش مو و تقویت موها با مزوتراپی
مزوتراپی در اصل یک روش درمانی جایگزین است که برای درمان ریزش مو با الگوهای مردانه و زنانه به کار میرود. اثربخشی این روش از طریق تنظیم مقدارعوامل رشد، پروتئینها و ویتامینها در پوست سر بیمارانی است که دچار ریزش مو شدهاند. بدون تردید، مزوتراپی امروزه به عنوان یکی از سریعترین راهکارها برای درمان ریزش مو از طریق بازیابی تعادل هورمونی و غلبه بر تأثیر منفی هورمون دیهیدرو تستوسترون (DHT) بر ریزش موی سر شناخته میشود.
بازگشت دوباره موهای ریخته شده
در درمان ریزش مو به وسیله این تکنیک، دارویی که بیمار باید به صورت خوراکی مصرف کند، به صورت موضعی و در محل مورد نظر به فولیکولهای مو تزریق میشود. در ریزش موی هورمونی و ریزش موی آقایان چون عامل این بیماری برای همیشه باقی میماند و از بین نمیرود. در این افراد از روش مزوتراپی به عنوان روش کمکی در کنار دیگر روشهای درمانی میتوان کمک گرفت ولی در ریزش مو ناشی از رژیم طولانی مدت یا اعمال جراحی که جذب دارو مختل میشود (مثل جراحی روده که بخشی از روده را از مسیر جذب خارج میکنند و به همین علت بعد از مدتی دچار کمبود ویتامین به علت عدم جذب میشوند و از راه خوراکی قابل جبران نیست) مزوتراپی میتواند به این دسته از بیماران کمک بسیار زیادی در جلوگیری از ریزش مو بکند چون علت به وجود آورنده ریزش مو قابل درمان است.
مکانیزم عمل مزوتراپی مو
در مزوتراپی از هر دو محرک فیزیکی (مکانیکی) و شیمیایی برای تقویت مو استفاده میشود. بسته به مشکل مورد درمان، دوزهای کوچکی از داروهای مختلف به نواحی معینی از پوست سر تزریق میشوند. این دوزها مثل یک گلوله دارویی عمل میکنند که مستقیماً به ناحیه مورد نظر از بدن انتقال داده میشود.
مکانیکی: سوزن یک سوراخ ریز در پوست ایجاد میکند که محرک یک فرایند التیام است. پوست در واکنش به این آسیب کلاژن و الاستین تولید میکند، که دو عنصر کلیدی تشکیل دهنده ساختمان پوست هستند. از آنجا که این تزریقات باعث هیچگونه آسیب واقعی به کلاژن یا حذف آن نمیشوند، کلاژن جدید به کلاژن موجود اضافه میشود.
شیمیایی: ترکیبات فعال تزریق شده اندامهای مورد نظر را تحریک میکنند. برای مثال، اگر گردش خون ضعیف باشد، از یک ماده گشاد کنند عروق (مثل کومارین) استفاده میشود؛ در صورت وجود التهاب بیش از حد، از یک داروی ضدالتهاب (مثل سیلیکون ارگانیک) استفاده میشود. کیفیت ماده مورد استفاده و تأثیر ترکیب آن در درمان ریزش مو در زنان و مردان، از مهمترین موارد در روش مزوتراپی هستند. نکته جالب این است، که میتوان ترکیب آمینو اسیدها، مواد معدنی، ویتامینها، کوآنزیمها و اسیدهای نوکلئیک تزریق شده را کاملاً مطابق با نیازها و ترجیحات بیمار اصلاح کرد. به علاوه، روش مزوتراپی بیخطر و بدون درد بوده و بدون هرگونه نیاز به تزریق بیحسی موضعی یا حتی تعویض لباس بیمار، انجام میشود.
در راه جلوگیری از ریزش مو ابتدا یک پماد بیحس کننده روی پوست سر مالیده میشود. بعد از ۴۵ دقیقه، قطرات کوچکی از داروها به تمامی ناحیه درگیر پوست سر تزریق میشود. این کار با یک سرنگ انسولین یا مزوگان انجام میشود. برای دیدن نتایج دست کم به ۴ تا ۵ سیکل نیاز است و برای بدست آوردن نتایج دائمی، به ۶ تا ۸ جلسه نیاز است.
چه کسانی کاندیدهای مناسب این روش هستند؟
افرادی که ریزش موی پراکنده دارند، یعنی به علت ریزش مو در زنان ، موهای تمام نقاط سرشان کم پشت شده است (بیشتر در بین زنان شایع است تا مردان) میتوانند همچون استفاده از لیزر برای درمان ریزش مو، با این روش نیز درمان شوند. همچنین آلوپسی آندروژنتیک یا طاسی الگوی مردانه، در مراحل اولیه به خوبی به این روش جواب میدهد. به طور کلی، بیماران مناسب برای مزوتراپی مو تمامی کسانی هستند که درک کاملی از این روش دارند (کسانی که انتظارات واقعبینانهای از تواناییها و محدودیتهای این روش دارند) و آنقدر بالغ هستند که بتوانند عوارض جانبی فیزیک و روانی آن را درک کنند. روش مزوتراپی جهت تسریع رشد مو در ریزش موی سکه ای نیز کاربرد دارد. علت ریزش سکه ای موی سر می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی باشد.
این روش برای چه کسانی مناسب نیست؟
این روش کاملاً بیخطر است ، عوارض مزوتراپی مو بسیار کم بوده و هیچگونه منعی برای استفاده از آن وجود ندارد؛ البته کسانی که به داروهای مورد استفاده آلرژی دارند باید از آن اجتناب کنند. برای اطمینان از مناسب بودن راه های درمان ریزش مو برای بدن و پوست سرتان میبایست قبل از درمان با یک متخصص مو مشورت کنید. همچنین، اکیداً توصیه میشود یک تست آلرژی (حساسیت) هم انجام دهید تا مشخص شود که هیچ یک از اجزاء ترکیب مورد استفاده باعث واکنشهای آلرژیک در شما نمیشوند. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده کرده یا سابقه لختگی خون دارند میبایست به فکر گزینههای درمانی دیگری باشند. مناسب بودن این روش برای درمان ریزش مو در زنان و مردان، به مرحله ریزش موی آنها نیز بستگی دارد. اگر موی خیلی زیادی است دست داده باشید، ممکن است این روش چندان برایتان مؤثر نباشد، پس بهتر است قبلاً در این مورد با یک متخصص مشورت کنید. زنان باردار و شیرده هم نمیتوانند از مزوتراپی موی سر استفاده کنند.
اثربخشی مزوتراپی
نتایج درمان ریزش موی سر با مزوتراپی مو تحت شرایط بهینه، یعنی با انجام درمانهای اصلاحی و تغذیه مناسب و ورزش، دائمی شده و تأثیر درمان حفظ میشود. به علاوه، اگر چه اکثر بیماران بعد از دو یا سه جلسه درمان ریزش موی سر با مزوتراپی مو نتایج ملموسی بدست میآورند، اما بیمارانی هم بودهاند که تنها بعد از یک جلسه بهبود قابل توجهی را در موهایشان مشاهده کردند. با این حال، در موارد شدید، بیماران برای مشاهده نتیجه به حدود ۵ جلسه نیاز دارند، که در طول یک دوره ۴ تا ۶ ماهه انجام میشوند. در کل، استفاده از مزوتراپی برای درمان ریزش مو مردان و زنانی که از آلوپسی آندروژنتیک رنج میبرند شدیداً توصیه میشود.
مزایای مزوتراپی مو
مزایای مزوتراپی موی سر نسبت به سایر روشهای درمان ریزش مو عبارتند از:
• روشی غیرتهاجمی و تقریباً بدون درد است.
• مزوتراپی یک روش جلوگیری از ریزش مو می باشد.
• بعد از درمان ریزش مو به استراحت چندانی نیاز نیست، طوریکه میتوانید درست پس از درمان به سر کارتان برگردید.
• زمان مورد نیاز برای بهبودی نسبت به سایر روشها کوتاهتر است. در سایر روشها باید یک یا چند صبر کنید تا بتوانید نتیجه را ببینید، در حالیکه در این فرایند برای دیدن نتایج ملموس تنها به ۴ تا ۵ هفته نیاز دارید.
• نتایج درمان ریزش موی زنان و مردان با این روش جالب توجه است. با استفاده از این روش عملاً میتوانید از طاسی جزئی و کامل خلاص شوید.
• از روشهای جراحی مشابه بسیار ارزانتر است.
• از چند روش دیگرِ درمان قطعی ریزش موی بیخطرتر است.
عوارض جانبی مزوتراپی مو
اگرچه مزوتراپی عمدتاً بدون درد است، اما برخی از بیماران بعد از درمان دچار درد میشوند.عوارض جانبی احتمالی ناشی از مزوتراپی عمدتاً نتیجه ورود سوزن به پوست هستند. بنابراین، برخی افراد ممکن است بعد از مزوتراپی دچار درد، ورم، کبودی، التهاب یا حتی عفونت شوند.
ترکیب مزوتراپی با سایر درمانها
از مزوتراپی همچنین به عنوان مکملی برای سایر درمانهای موضعی و خوراکی استفاده میشود. برای مثال، از این روش در کنار بوتاکس برای درمان موفق برخی موارد طاسی استفاده شده است.
هزینه مزوتراپی
قیمت مزوتراپی پوست به محل و وضعیت پوست تحت درمان، تعداد جلسات درمانی و دستمزد پزشک بستگی دارد.
نکاتی درباره مزوتراپی
مزوتراپی یکی از چندین روش مرسوم برای جوان سازی پوست و رفع چین و چروک های موضعی می باشد. در این روش ویتامین ها، آنزیم ها و هورمون های جوان سازی با تزریق های بسیار کوچک به سطح پوست وارد می شوند تا چربی های زیر پوست را از بین برده و در نتیجه موجب شادابی و کشیدگی پوست شوند. این روش اولین بار در سال ۱۹۵۲ میلادی در فرانسه، توسط پزشکی به نام دکتر میشل پیستور ابداع شد و هدف اولیه آن، تسکین درد بود. امروزه اما از آن به مقاصد زیبایی استفاده می شود و در سرتاسر دنیا طرفداران زیادی دارد. ولی یکی از استفاده های دیگر از این شیوه کاهش و درمان ریزش مو موضعی می باشد. در این مقاله ما قصد داریم نکاتی را درباره ی میزوتراپی مو مرور کنیم که تا امروز کمتر به آن پرداخته شده است. پس با ما همراه باشید.
مزوتراپی مو پس از چند جلسه جواب می دهد؟
فرآیند درمان در مزوتراپی مو بنا بر هر شخص مدت متفاوتی طول می کشد تا به نتیجه برسد. اما به طور میانگین، مزوتراپی مو چیزی حدود ۴ ماه طول می کشد تا جواب بدهد و تقریباً نیاز به هفته ای یک جلسه درمان خواهید داشت.
درمان با مزوتراپی در بیشتر مواقع ۸ جلسه به طول می انجامد، هفته ای یک جلسه، و هر جلسه نیم ساعت. بیماری که تصمیم می گیرد از مزوتراپی استفاده کند باید آرام و شکیبا باشد چرا که برای مشاهده نتایج درمان، باید تا پایان جلسه پنجم صبر کرد.
البته وقتی بدنتان به درمان پاسخ دهد، مدت و تکرر جلسات درمان کاهش خواهد یافت.
سرنگ مزوتراپی
چه چیز بخصوصی در مورد سرنگ مزوتراپی وجود دارد؟
چیزی که سرنگ مزوتراپی را از دیگر سرنگ ها متفاوت می سازد سرسوزن آن هاست. نکته ای که درباره سرسوزن مزوتراپی وجود دارد این است که این سوزن ها بسیار باریک اند. قطر آنها فرا-نازک است و همین مسئله است که درمان با مزوتراپی را اینچنین بدون درد و تاثیرگذار می سازد. داروی تزریقی باید از یک سرنگ ساده عبور کرده و به سوزن ها برسد. در برخی موارد می توان به جای سرنگ ساده از سرنگ میزوتراپی مخصوص که شامل یک یا چند سَری تزریق می شود استفاده کرد. بیشتر مواقع مقدار داروی تزریقی بسیار کم است، بنابراین سوزن مورد استفاده نیز باید بسیار کوچک باشد. بسته به شرایط می توان برای مزوتراپی از سرنگ انسولین نیز استفاده کرد.
میزوتراپی مو با دستگاه
دستگاه مزوتراپی یا الکتروفوزتراپی یک فناوری نوین است که عملکرد آن در سطح سلول صورت می گیرد. این فناوری به متخصصان زیبایی اجازه می دهد تا عوامل ضد پیری یا دارو را مستقیم به سلول برسانند. دستگاه مزوتراپی با پالس های ضعیف مدار-کوتاه این امر را ممکن می سازد. در این فرآیند دیگر خبری از سوزن و سرنگ و تزریق نیست و تمامی فرآیند بدون حتی ایجاد یک سوراخ کوچک در پوست صورت می گیرد. همانطور که احتمالاً تا کنون حدس زده اید این فرآیند کاملاً بدون درد و ایمن است. اما برای برخی بیماران منع مصرف وجود دارد. برخی از این موارد منع مصرف شامل:
- افرادی که از دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب استفاده می کنند.
- افراد مبتلا به صرع.
- افراد مبتلا به هرگونه بیماری عضلانی.
- افرادی که مشکلات اعصاب دارند.
- افرادی که تومور دارند.
ضمناً زنان حامله یا شیرده نیز پیش از استفاده از این روش باید با پزشک خود مشورت کنند.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!